МВР и съдът били скачени съдове, смята Цветанов. Снимка: архив, БТА
fallback

МВР и съдът са като скачени съдове. Това заяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, който участва във форум за публично представяне на план за действие за реформи в съдебната система.

МВР шефът заяви, че винаги е бил с протегната ръка към съда и когато е вземал отношение, то е било по конкретен случай.

„Взимал съм отношение по конкретни случаи към конкретни магистрати, които са били засегнати, но това са единични случаи, а не е цялостно мое отношение или поведение спрямо съда“, подчерта министърът.

На въпрос дали е засегнал председателя на Съюза на съдиите Мирослава Тодорова, Цветанов заяви, че това трябва да бъде коментирано от обществото.

По повод на това, че в специализирания съд се одобряват редица споразумения между прокуратурата и обвинените, Цветанов каза, че за него е важно да има бързо правораздаване.

Oще по темата

„Ако делата се протакат във времето, има присъда след пет-шест години и ако някой не напише мотивите си, това води до усещане за умисъл в някои действия“, добави той. 

Според вътрешния министър има разлика в това дали наркотрафикант или причинител на катастрофа сключват споразумение с прокуратурата.

В случая с пътно-транспортните произшествия не може близките за загиналия при инцидента да получават известия за споразумението, а и не става дума за организирана престъпна група, уточни министърът.

Попитан дали заравя томахавката със съда, след като присъства на форум за представяне на план за действие за реформи в съдебната система, Цветанов отговори: „Кой говори за томахавки и подобни въпроси”.

МВР шефът започна война със съда, след като влезе в остър конфликт с председателя на Съюза на съдиите Мирослава Тодорова.

Цветанов заяви, че у него се пораждат съмнения, че Тодорова обслужва интересите на организираната престъпност.

Като причина за подозренията си МВР шефът посочи забавянето на делото за наркотрафик срещу сочения за емблематичен подземен бос Васил Маникатов.

Председателят на съюза на съдиите от своя страна обвини Цветанов, че уронва престижа на правосъдието и тогава заведе дело за клевета срещу него.

Още преди излизането на доклада на ЕК Борисов заяви, че конфликтът на вътрешния министър със съдебната власт е контрапродуктивен. Оттогава МВР шефът се опитва да обясни, че няма конфликт със съдебната система. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

47

Анонимен

преди 12 години

Тоя по цял ден само снимки си прави и по телевизиите се разкарва ! Поне да беше малко фотогеничен , то .прилича на ........

46

Dark Blue+ Dark Red

преди 12 години

Тъмносините и тъмночервените (dark red) дървени глави се обединиха отново в поход към химеричната власт! Ама вие защо не образувате една Червена партия за силна България - ЧПСБ ? Може пък да ви излезе късмета: Ванчо го чака цели 11 години, а тъмночервените олигарси и те горките, свършиха мъните... Ами идете при В.Златев, двамата Герговци- Георги и Красимир, при Гущеров, може да се постопи алчността им и да ви нахранят! Хайде, до следващия митинг на Бузлуджа!

45

Сокол

преди 12 години

Протегнатата ръка трябва само да ги удря тези корумпирани типажи - съдиите!:)

fallback