Снимка: Булфото

"Не е имало конфликт между мен и Гергана Павлова", обяви подалата оставка управителка на НЗОК Нели Нешева пред bTV.

Тя подчерта, че освободената заместник-министърка на здравеопазването е била още председател на Надзорния съвет на касата и двете са работили заедно.

Нешева обаче не пожела да отговори на въпроса дали според нея има корпоративен интерес в определянето на цените на лекарствата.

"Мен в момента ме притеснява единствено факта, че Гергана Павлова е председател на Надзорния съвет, а аз съм в оставка и няма кой да разпределя бюджетите за болничните заведения", заяви Нешева.

"Благодаря на групата на ГЕРБ, че ме подкрепи в решението ми за подаване на оставка в акт на политическа отговорност", продължи подалата оставка шефка на Здравната каса.

Тя припомни, че е дарила своите средства "от контролна дейност, това не са бонуси, дарих ги на сдружение и това се знае от медиите".

Още по темата

"Аз вече се извиних и ако съм подразнила някого от медиите и зрителите, то още един път се извинявам. Редът, по който се раздава допълнително материално стимулиране, този ред е абсолютно законен", обяви още Нели Нешева.

По-късно през деня парламентът ще обсъди и гласува оставката на управителя на Националната здравноосигурителна каса.

Снощи парламентарната група на ГЕРБ взе единодушно решение да приеме оставката на д-р Нели Нешева като управител на НЗОК. Очаква се до месец да бъде назначен нов шеф на Здравната каса.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase