Снимка: архив Булфото
fallback

Правителството обяви днешния 8 февруари за ден на национален траур, в памет на 8-те жертви от наводнениято в Хасковско.

В деня на траур националният флаг на държавните институции ще бъде свален наполовина.

Удавените в село Бисер са четирима. Издирват се още двама, като почти със сигурност се предполага, че са загинали, но телата им засега не са открити.

Oще по темата
6 фев 2012 14:23
54

Жертвите от село Бисер са Иванка Карамфилова, Георги Сираков, Христо Христов, Ангел Стоянов.

Край село Бориславци са загинали Георги и Недялка Бойчеви, които са паднали с джипа си от моста. Още не е ясно дали мостът е пропаднал от приливната вълна или те са паднали с колата от него.

Загиналите на пътя от село Бисер към село Иваново, след като джипът им е затънал в калта, са Лиляна и Васко Делеви.

След бедствието стотици хора останаха без подслон, след като се скъса стената на язовир "Иваново" и това доведе до преливане на реки в региона.

Държавата обяви, че ще отпусне по 10 000 лева за всеки загинал при наводненията, а за справяне с последиците от бедствието ще бъдат заделени общо 1 млн. лв.

Областният управител на Хасково Ирена Узунова съобщи, че жертвите на бедствието ще бъдат погребани на държавни разноски.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

79

renip.

преди 12 години

разбрахте ли ,с какво се занимава чиновничката на ЕС Кристалина Г.?Ами тя колекционира снимки-прегърнала голи,гладни африканчета през лятото,снима се на БТР с двама бандити,показа си и перления/фалшив/гердан ивероятно е посетила и старата си маика и тази командировка е с пари от ЕС/т.е.и наши.Родоостъпник и слуга на чужди интереси!

78

1

преди 12 години

Видиш ли долу в полето дет се мержеят, чернеят дестина дръвя върбови? Там било село Бисерча, в стари години, отколе, там се родила, живяла мамина мила Гергана. 1873 П.Р. Славейков

77

до 85

преди 12 години

а боко защо не я вкара в затвора.емел етем си заживява в монако че тя дори не е в българия.

fallback