Сестрата на убитата Мирослава - Елеонора, се срещна вчера с Борисов. Снимка: БТА
fallback

Образувано е дисциплинарно производство срещу главен инспектор Христо Златков – началник на сектор „Борба с организираната престъпност” – Перник.

Заповедта е подписана от министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов, съобщиха от МВР.

Проверката е заради постъпили сигнали за поведение, несъвместимо с етичните правила на служителите от МВР при разследването на отвличането и последвало убийство на 18-годишната Мирослава от Перник, уточняват от МВР. 

Сформирана е комисия, която ще проведе дисциплинарното производство и ще даде становище за това, какво наказание да бъде определено на Христо Златков.

Oще по темата
По-рано днес вътрешният министър Цветан Цветанов призна, че е имало „един-двама“ служители на полицията, които не са се държали добре със семейството на убитата Мирослава и те ще бъдат наказани.
 
След разкритията по случая близките на убитата Мирослава се оплакаха, че представителят на ГДБОП в Перник се обърнал към сестрата й Елеонора с думите "взимай пистолет и си я търси сама." 

Цветан Цветанов заяви, че ще обсъди случая на среща днес с полицая, шефа на ГДБОП и шефа на полицията в Перник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

53

Сестрата и майката

преди 12 години

трябва в момента да гния в следствен арест и прокурори да нищят защо са контактували те редовно с убийците Защо майката и сестрата се държаха неадекватно огато им бе съобщено че дъщеря им е убита открито създаваха впеатление че факта им е известен отдавна Защо майката и сестрата така яростно нападат полицията която не е дляжна да им дава отет и обяснение и никаква информация при все че на първо място тези убийци се съветват с майката и сестрата Те са замесени до гуша в убийството на дъщеря си

52

аз

преди 12 години

ОСтавете шефа на бопа некадърници загубени Арестувайте веднага майката и сестрата вподозрение съучастие уи организиране на убийството на ммичето .*** ли сте че тези две пачаври са организирали и замислили убийството на детето си и при все са познавали и редовно комуникирали с убийците Мама ви да *** нешастници заблудени Бопа ви виновен че тая *** на снимката ще и се размине Убийство Да се пуснат психолози и есперти да разнищят псипопатна сестра и майка защото вонят до уши на убийц

51

недоволен

преди 12 години

Аз съм шокиран от безчовечността на този *** - главен инспектор Христо Златков. Интересно какво ли наказание ще му измислят, сигурно и той ще мрънка като Бойко Борисов по повод "пържолките" и ще се извинява. За такива думи "... взимай пистолет и си я търси сама ..." наказанието може да бъде само едно - дисциплинарно уволнение за поведение позорящо МВР.

fallback