Снимка: БГНЕС

Възрастно румънско семейство беше транспортирано днес с румънски хеликоптер от МБАЛ "Христо Ботев" – Враца до болница в Букурещ.

С първия курс беше превозена жената, която е в по-тежко състояние и е на апаратно дишане. Пред журналисти началникът на Отделението по анестезиология и интензивно лечение д-р Ростислав Стефанов обясни, че състоянието ѝ е тежко, но до момента е направено всичко необходимо - претърпяла е няколко оперативни интервенции, заради което е сложена и на апаратна вентилация.

„Основните проблеми са оправени при идването в нашата болница и сега трябва да продължи лечението до момента на събуждане и екстубация от апаратната вентилация. Мисля, че ще завършат добре нещата“, каза докторът. По думите му пострадалата е на 77 години, а съпругът ѝ, който е карал колата, е на 80.

На място бе и внучката на пострадалите – Ана Георгица, която обясни, че баба ѝ и дядо ѝ са пътували за почивка в Турция и са катастрофирали в района на Оряхово пред дни.

Момичето изказа благодарност към целия медицински персонал и към всички, които са помогнали за това, че са  спасили живота на баба ѝ и дядо ѝ и са се грижили толкова добре за тях. Благодари за съдействието и на посолството на Румъния. „Имахме толкова много подкрепа от всички тук, бяхме приятно изненадани от това и просто искам да дам малко надежда на всички, които преминават през нещо подобно“, каза Ана Георгица.

Тя допълни, че е във Враца за първи път и заедно с членове на семейството са участвали в тържествата в памет на Ботев и неговата чета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase