Снимка: БТА

Извънредно заседание на всички отговорни институции, които имат отношение към овладяването на тежката метеорологична обстановката в страната, ще се проведе днес, съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов пред "Фокус".

През тази нощ е събрана информация за състояние на цялата пътна инфраструктура и водните ресурси – язовири, реки, както и последствията от тежката усложнена обстановка, отбеляза Цветанов.

"За тази цел заедно с министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, директора на Агенция "Пътна инфраструктура” Лазар Лазаров, представители на МВР,  на "Охранителна полиция”, главния секретар Калин Георгиев и представители от министерството на икономиката ще обсъдим и ще вземем допълни мерки, ако такива са необходими.

Целта е да създадем една добра среда за придвижване на хората през днешния ден, в който приключват отпуските и ваканциите на децата", отбеляза вътрешният министър.

Още по темата

Най-невралгичната точка и през нощта е била автомагистрала "Хемус". Късно вечерта в събота на магистралата бе направен пробив в блокирания трафик и започна пропускане на автомобилите, които чакаха с часове в задръстването и образуваха над 20 километрова опашка.

Малко след полунощ е възстановено движението в двете посоки на автомагистралата за леки коли и микробуси.
Автобусите се проверяват дали са с подходящи гуми и ако отговарят на условията, също се пропускат. Остават обаче ограниченията за движение на ТИР-ове в двете посоки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase