Снимка: архив, Булфото
fallback

Софийският градски съд отмени присъдата от пет години затвор на бившия изпълнителен директор на столичната "Топлофикация" Валентин Димитров. 

Димитров беше осъден от Софийския районен съд през 2008 г. за това, че в качеството си на управител на фирмата "Про марк" ЕООД не е декларирал пред БНБ сделки за над 10 млн. лева.

Районният съд оправда Димитров по всички останали обвинения, които прокуратурата му повдигна - отново за нарушения на валутния закон.

СГС връща делото на Софийската районна прокуратура заради допуснати процесуални нарушения при изготвянето на обвинителния акт.

СГС смята също, че Районният съд е допуснал съществени нарушения на процесуални правила и то от такъв характер, че се налага отмяна на постановената присъда и връщане на делото на прокуратурата.

Oще по темата

През 2009 г. СГС осъди Вальо Топлото на 14 години затвор за длъжностно присвояване на 6 млн. лева и разпореди да се конфискува имуществото му. Той обаче обжалва.

В края на 2010 г. Димитров получи нови 3 години затвор по обвинението в безстопанственост. 

Още няма присъда по делото, по което е подсъдим за пране на пари в размер на 10 милиона лева. По него подсъдима беше и майка му Цеца Димитрова, която почина.

Върховният административен съд пък задължи Валентин Димитров да плати 1,4 млн лв. данъци.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

99

до 101

преди 12 години

.........и баба Цеца , оти се гътна за нема нищо !

98

Анонимен

преди 12 години

Е, браво! Сега остава и да му се извините на човека! И да му върнете и яхтата и джакузито и всичко останало! Е, нема такава държава, честно!!!!

97

М.К.Р.

преди 12 години

Ето за такава правова държава мечтая! Десет милиона гиделкаме с "независимите"магистрати и ни лук ял,ни мирисал-емигрирал !!!!!!!!!!!!!!

fallback