Снимка: архив, БТА
fallback
Българският хелзински комитет настоя за пореден път МВР шефът Цветан Цветанов да подаде оставка. 
 
Вчера той поиска Висшия съдебен съвет да контролира адвокатите, които умишлено протакали съдебните процеси в полза на клиентите си.
 
„Цветан Цветанов за пореден път показа своето пълно непознаване на базисните положения на Конституцията на тази страна. Изявлението му е смехотворно, и без ум“, смятат от организацията. 
 
БХК посочва „на този министър, че адвокатурата на България е свободна, независима и самоуправляваща се – чл. 134 от Конституцията. Правото на гражданите на именно такава – независима, адвокатска защита е основно човешко право, гарантирано от Конституцията и международноправния ред“.
 
В една правова държава изказване, като поредното на този вицепремиер, влече оставка, смятат от правозащитната организация. 
 
Българският хелзинкски комитет и друг път е съветвал министър Цветанов да подаде такава – „когато той със сходна неука грубост е заплашвал независимия български съд с репресии“, напомнят правозащитниците. 
 
„Изглежда обаче, България вече не е точно правова държава и този министър е убеден в безнаказаността си. До следващо известие“, завършва позицията на БХК.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

238

иван

преди 12 години

Адвокатурата е свободна професия и се самоуправлява.не е подчинена на държавата-този *** бил завършил право такива глупости каза-все изрази в нарушение на закони конституция и т.н.Но какво да ви правим гласувахте за тоя *** и сега ще страдаме всички.Щом вече и БХК почнахме да подкрепяме за такива изказвания значи сме стигнали на дъното дъното.

237

Не мога да повярвам

преди 12 години

Не мога да повярвам, че един ден ще подкрепям по даден въпрос становището на БХК! Та аз ги мразя като честен български родолюбец! Представяте ли си какви *** ни управляват, щом критиките към тях от страна на БХК са напълно основателни?!?

236

Анонимен

преди 12 години

На снимката - пациент от клиниката по неврология и психиатрия с диагноза олигофрения, отежнена от деменция!

fallback