Снимка: Булфото
fallback

Ново разписание и общо 150 влака по-малко. Така ще изглеждат пътническите превози на БДЖ от 11 декември.

Реално тези 150 композиции всеки ден, които отпадат от движение, са почти 1/4 от близо 600-те влака, които се движат в страната.

Почти няма линия, по която да не е съкратен влак. Дори по линията София-Варна и София-Бургас се съкращават по един чифт, т.е. по един влак в двете посоки, показва проверка на „24 часа”.

10 композиции по-малко ще пътуват всеки ден от София за Перник и обратно. Досега те бяха 58, но вече имало алтернативен транспорт.

Над 90% от спрените влакове ще са пътнически, а останалите – бързи.  Няма обаче да има промяна на т.нар. ускорени бързи влакове (бившите експреси), които се водят бизнес влакове.

По култовата теснолинейка Септември-Добринище ще се съкратят 2 влака в посока, като там до момента се движат по 4 в посока.

Oще по темата

Разреждане на движението на влаковете ще има и по линиите Пловдив-Свиленград и Пловдив-Стамболийски, Пловдив-Пещера. Дори по линията Пловдив-Асеновград, по която има влакове на един час, се съкращават два.

Съкращават с по два влака в двете посоки обслужването на линиите Свищов-Габрово и Левски-Троян. По първата остава един влак в двете посоки, а по втората - два.

От трите композиции по линията Дупница-Бобов дол остават две. Махат по един влак от графика по линиите Кюстендил-Гюешево, Ямбол-Бургас, Ямбол-Карнобат, Пловдив-Карлово и Пловдив-Хисар.

Същевременно от 1 декември ще поскъпне пътуването с най-бързите влакове в страната – ускорените бързи влакове. Средното число на скока е 15%.

Така например пътуването от София до Варна в едната посока ще струва 27,60 лв.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

113

наблюдател

преди 12 години

управата на бжк нямат добро отншение към локомотивния си персонал неподхождат профисионално вземат необмислени решения делят си хората .......много жалко!

112

Анонимен

преди 12 години

Може да пътуваме по-скапано, но за сметка на това,по-скъпо!Един от девизите на ГЕРБ !

111

Анонимен

преди 12 години

Аз съм от същото депо то са отчетнички ,склададжиики /на празни складове/ и тем подобни измислени длъжности всички наши хора ,които като стане въпрос за оптимизации никои не ги брои за живи .

fallback