Снимка: Кауфланд
fallback

„Кауфланд“ ще оспорва по административен ред издадения индивидуален административен акт от Комисията за защита на потребителите заради подвеждаща информация за пилешки бутчета, които са предлагали в свой магазин.

От КЗП им наложиха забрана да заблуждават потребителите, като предлагат холандски охладени пилешки бутчета, които представят за български. В магазина върху допълнително залепен етикет пред стоката за страна на произход била посочена България, а върху етикетите на опаковката с цената за всяка отделна разфасовка имало етикет, който сочи за доставчик фирмата „Пилко ЕООД”.

„Считаме, че въпросният акт, с който ни се вменява, че предоставяме подвеждаща информация на потребителите, е незаконосъобразен и неправилен“, заявиха от търговската верига.

Oще по темата

В същия ден в хипермаркет „Кауфланд“ се продавали както български пилешки бутчета, така и холандски.

Стоката от Холандия отговаряла на всички изисквания за свежест, транспортирана е и съхранявана според всички изисквания и европейски стандарти.

От "Кауфланд" допълват, че няма санкция по отношение качеството на продаваните пилешки бутчета от контролния орган Българска агенция за безопасност на храните (БАБХ), чиито представители са присъствали на съответната проверка заедно с представители на КЗП.

„Не може и да се говори за подвеждаща реклама на сайта ни или във вестник Кауфланд, където рекламираме пилешки бутчета, и не сме посочвали страна на произход България“, подчертават от веригата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

96

Мимито

преди 3 години

Държавата трябва да ги задължи 80%да продават Български стоки, другите откъдето искат да са. Ако не им отърва, айде, да си омитат към Франкфурт на Майн - ата си

95

БОЙКО БОРИСЛАВОВ

преди 12 години

Betrüger!Killers auf dem bulgarischen Markt und Produkte!

94

българин

преди 12 години

ако бяхме умна нация никои нямаше да купува от веригите само боикот му е маиката както го правят навсекъде а иначе знам със сиг че там се предлага само развалени храни тъй като съм работил в кауфланда требва яки глоби от 1 милион за д стане както в германия

fallback