Държавата трябва да ги задължи 80%да продават Български стоки, другите откъдето искат да са. Ако не им отърва, айде, да си омитат към Франкфурт на Майн - ата си
ако бяхме умна нация никои нямаше да купува от веригите само боикот му е маиката както го правят навсекъде а иначе знам със сиг че там се предлага само развалени храни тъй като съм работил в кауфланда требва яки глоби от 1 милион за д стане както в германия
Ох,мамо.... вие селяни прости.винаги се намира за какво да мрънкате.ако тази верига е нямаше щяхте да псувате високите цени в останалите магазиникъде да пазаруват хората с по 500-600 лева заплата?в елемаг???Благодарение на тази верига,много български домакинства има какво да ядатпонякога се получават нередности,да.....но хората полагат усилия да ги отстранят
От всичко написано до тук следва един извод:Пазарувайте в български магазини или бакалии и купувайте колкото се може повече български стоки. По този начин максимално средства ще останат в нашата икономика.Знам, че не е възможно за всички стоки, като ножчета за бръснене например, но за повечето е.И не си мислете, че примерно прах за пране Ариел е недостижим. Я сложете 1,5 дози Тема и вижте ефекта. Същото е и при омекотителите.Докато купуваме вносни *** ще продължаваме да затъваме.
Каквито и да са бутчетата на Кауфланд, са отвратителни.Миришат гадно, имат пихтиеста консистенция и не стават за ядене.От тях вече не копувам пилешко и то доста преди този акт.
Не пазарувайте от бакалиите метро, куфланд и т.н. Ние за тях сме хора втора ръка, а печалбите отиват в други държави(икономики)!
Какви надценки по 15-30 % ви гонят Зеленчуците и плодовете са с надценка от 200 до над 1000 % разлика м/у производител и крайна цена .Това са надценки на асоцияцията на потребителите на Италия .Всяка година в Европа се внасят над 1 000 000 ТОНА доматен концентрат от Китай ,и се превръща във всичко което ядете .Според онези тъпани от ЕС и ЕК ,консервираните храни не трябва да са с етикет указващ произхода на суровините .Месото е от Аржентина ,Австралия и т.н а саламите са български
- оптимизиране на разходите се постига главно от фонд работна заплата, като дават минимални заплати за работа, която е раздробена на процеси, лесно усвоими от нов служител, от където и идва и честата подмяна на кадри - те НЕ изграждат специалисти, те просто имат нужда от хамалска работа;- желязната дисциплина към доставчиците е свързана с нагли такси от рода: Такса ремонт на магазина, като в Кауфланд, бонус за оборот или тъй наречения заден марж или драфт, такси за елементарни справки и т.н.
- с икономия от мащаба, можеш да намалиш цената с до 10% като абсолютен максимум, когато говорим за храни. За да постигнеш намаление, а от там и разлика в крайната цена от 50-60%, трябва да се направи и огромен компромис с качеството. Пример: смяташ ли, че киселото мляко от 35ст. е истински продукт и цената му е само производна на мащаба?- ноу-хау - явно доста подценяваш българския бизнесмен, ако смяташ, че е неграмотен да постигне същото, че и по-добро;....
До 81: Федор, в твоето писане си написал плюсовете на веригите. Като меко казано добре запознат човек от бранша ще ти напиша и минусите:- за ДВСК: по селата не тъпчат животните с простотии - говоря за частни производители, на които това не им е поминък. Всички хигиенни норми са завишени изкуствено за да могат само богати компании и да ги изпълняват - не ги е грижа за твоето здраве. Пример: масата за транжиране трябва да е от хром-никел(до тук добре), но да няма остри ръбове, т.е. заоблени ...
Във Варна има 8 представителни магазина на български производители за месо-БРАТЯ ТОМОВИ АД-СВИНЕКОМПЛЕКС ПОПОВО,БРАДЪРС КОМЕРС -СВИНЕКОМПЛЕКС ШУМЕН И Т.Н.МЕСОТО ИМ Е ПО 7ЛВ ,НЕ КАТО ВЪВ ВЕРИГИТЕ ПО 6ЛВ ,НО ПОНЕ Е БЪЛГАРСКО И ГО ДОСТАВЯТ ВСЕКИ ДЕН МАГАЗИНА Е ДО ДОМА МИ И ВИЖДАМ КАМИОНЧЕТО
Може ли да има трезвомислещ човек, който смята, че ще си купи качествен продукт на абсурдно ниска цена. Тези промоции са с цел да се изчистят развалените стоки. Месо се купува единствено от специализирани магазини на известни марки. При това е най-добре да се взима чисто месо, от което след това да се прави кайма и т.н. Не може да си сигурен как е отглеждано животното, но все пак поне няма добавени още 100 допълнителни химии и бои
1. До всички, които искат да купуват месо от село: имайте предвид, че на село месото от частните стопани не минава ДВСК контрол, а това, уверявам ви, е сериозен пропуск!2. Каквото е качеството в кварталните магазини, същото е и в големите хипермаркети, доколкото производителите са едни и същи.3. Ниските цени в големите магазини идват главно от:- икономия от мащаба (икономистите знаят)- ноу-хау (вериги с огромен опит)- оптимизиране на разходите- желязна търговска политика спрямо доставчици.
На "викингите" стоките не трябва да се купуват, както направиха румънците с цветята им. И без това "кауфланд" бавно вдигна цените. Сега цените на местните бакалии в квартала ни са по-ниски от тези в Кауфа.
Съгласен съм,че големите вериги притискат българските производители и са вредни за тях.Лошото е,че *** се продават не само в големите вериги,но и в кварталните магазинчета и навсякъде!Да не мислите,че на производителите понеже са български им пука за вашето здраве.Помня 90-те години( когато още нямаше големи вериги) с какви *** ни хранеха жалващите се сега български производители.
прав си, броаз преди два дни вземам едни кюфтета, които са рекламирани , че са от чисто месо, слагам очилата и чета - и какво мислиш пише на етикета с възможно най дребните букви ? съдържание - сланина, соя и пр. , е такава м.. им теглих и ги хвърлих на щанда
"Кауфланд": Имаме и холандски, и български бутчета