Залежалото месо се държи в хладилни камери, докато екарисажът е свободен да го поеме. Снимка: архив, Булфото
fallback

Търговска верига „Билла“ предава стоките от животински произход с изтекъл срок на годност към екарисажите във Варна и Шумен, както и на фирма Еврофриго. Това съобщиха от веригата супермаркети. 

В сряда от агенцията по безопасност на храните съобщиха, че са се натъкнали на птичи разфасовки с изтичащ срок на годност в хладилна камера в предприятие за преработка на месо. 

Мръвките – малко повече от 311 кг, били върнати от три големи търговски вериги – "Билла", "Фантастико" и "345".
От агенцията се заканиха да прекратят практиката супермаркетите да връщат залежала стока в предприятия за преработка на месо, защото това застрашава здравето на потребителите.

Oт началото на годината „Билла“ е предалa за обезвреждане в екарисаж около 360 тона продукция, твърдят от търговската верига.  Разходите за това били за сметка на фирмата.

Oще по темата
От веригата са категорични, че не правят никакъв  компромис със санитарно-хигиенните изисквания при отстраняване  на продукция от рафта и нейното транспортиране за обезвреждане и унищожаване.

„Билла“ поддържа допълнителни хладилни камери във филиалите си, в които съхранява такава продукция до момента, в който екарисажът е способен да я поеме, заявяват още от веригата.

Според тях проблем при унищожаването на тези стоки е липсата на екарисаж в София. Вероятно поради тази причина малките хранителни магазини изхвърлят излезлите от употреба стоки от животински произход в контейнерите за битови отпадъци, се казва още в съобщението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

137

Анонимен

преди 8 месеца

От Била съм купувала не веднъж развалено или извън годност месо и Вече само замразено от там

136

Анонимен отмъстител

преди 9 години

В тия вериги ходят само шизофренизирани комплексари да си избиват яда на служителите Клиента имал право Какво право давате на тия мъртви *** с недоразвита мозъчна дейност и им подхранвате изродското самочуствие бе И служителите какво търпите тия унижения Плюйте псувайте биите ги теа мръсни клиенти долни гадни Всеки *** да си получи заслуженото

135

Мемо

преди 12 години

Не вярвайте толкова на големите вериги - печалбата им е по-важна от нашето здраве. А към любителите на Билла - и оттам съм купувал развалена стока от кулинарния щанд, а веднъж имаше и сериозна разлика в грамажа на зеленчука, измерен на тяхната везна и вкъщи. Познайте в полза на кого.

fallback