Мястото на катастрофата, причинена от Максим Стависки, в която пострада Мануела, а 23-годишният Петър Петров загина. Снимка: архив, Булфото
fallback

Застрахователната компания „Дженерали“ се отказва от парите, които трябва да получи от семейството на Мануела Горсова за разходите по делото, което бяха завели срещу дружеството.

Преди дни семейството загуби процеса срещу застрахователя и затова по закон трябва да му плати разходите за него в размер на 12 120 лева.

„Дженерали Застраховане” никога не е предявявало и няма никакви претенции към получаването на обезщетение от страна на семейството за направените разходи по това дело“, съобщиха днес от компанията и обявиха, че се отказват от парите.

От там уверяват, че ще изпълнят всички свои задължения по отношение на разходите, които предстои да бъдат направени за бъдещото лечение на Мануела. Условието е те са доказани, защото по закон компанията не може да покрие разходи без документи за тях.

От застрахователното дружество посочват, че още през ноември 2009 г. са платили авансово на семейството на Мануела Горсова 50 000 лева за лечението й.

Oще по темата

Родителите на момичето обаче не са отчели всички средства – представили са документ за разходи само за 12 695 лв., а за останалите пари дружеството и до днес няма доказателства как са похарчени.

„След разговор с родителите, в който те споделят, че за голяма част от дейностите за лечение и рехабилитация на Мануела не могат да получат документи за разход от специалистите, „Дженерали Застраховане“ предложи да влезе в контакт с тях. До момента семейство Горсови не е предоставило координати за контакт с тези специалисти“, се посочва в съобщението на застрахователя.

Припомняме, че в иска си до съда майката на Мануела Горсова настояваще компанията да плати близо 190 хиляди лева, похарчени за лечението на момичето в Израел. Съдът обаче счете, че не може сумата да се дава на семейството повторно – тези средства вече са платени от дарители.

„Семейство Горсови разполагат с документи, които доказват факта, че направените разходи са изплатени именно от дарения, съгласно волята на дарителите. От това произтича и решението на съда, че семейството не е претърпяло имуществени вреди, за каквито е завело делото“, посочват още от застрахователната компания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

157

123

преди 8 години

Дженерали са най големите измамници имах няколко застраховки при тях и когато се наложи пари няма все едно не си застрахован като се свързах с централата им само ме въртят днес утре за отговор вече два месеца нищо не застраховайте там ако не искате да си хвърляте парите на вятъра

156

Анонимен

преди 12 години

Докато Мануела се мъчи по болници, майката на Петър ходи на гроба му, Максим си разхожда с количката наследника и хич не му пука каква мъка е причинил.

155

crus

преди 12 години

така написана статията аз разбирам че едва ли не Горсови се опитват да изкарат някои лев.... това част от очернянето им ли е?белким забравим Максимчо

fallback