Снимка: Булфото
fallback

Агенцията за приватизационен и следприватизационен контрол обявява конкурс за продажбата на 79,81 процента от капитала на "Булгартабак холдинг", съобщиха от агенцията.

Към дружеството интерес появяват поне трима стратегически и още толкова финансови инвеститори, съобщи директорът на агенцията Емил Караниколов.

Той уточни, че депозитът за участие в процедурата е 10 млн. евро и се внася в срок до 15,00 часа на 110-ия ден от датата на обнародване на решението в Държавен вестник. Очаква се решението да бъде обнародвано на 10 май.

"Сделка няма да има, ако предложенията са под минималната справедлива цена, определена от консултанта", съобщиха още от агенцията.

Според консултанта е по-добре да не се слага минимална цена, защото предложението на всеки кандидат ще гравитира около тази цена, затова тази справедлива цена не бе обявена.

В приватизацията могат да участват стратегически и финансови инвеститори.

Като стратегически инвеститори могат да бъдат такива, които са по-големи от Булгартабак холдинг, за да "не продадем коня на кокошката", коментираха от агенцията.

Според консултанта в момента има 3 стратегически инвеститора и 3-4 финансови с много сериозни интереси.

По неофициална информация тримата стратегически инвеститори са KT&G, Philip Morris и Japan Tobacco.

Вижте още информация за бъдещето на "Булгартабак" в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

41

анонимен

преди 13 години

на бунт народе стига вече поробителите от герб и бсп и атака и дпс да влязат в затвора

40

до Плебей

преди 13 години

+1 на коментара ти. Какви са тия стратегически приватизации бе крадци. Окрадохте труда на народа за 30г. (1955-1985). До сега ми кажете 1 добра сделка за държавата. Оня ден четох за МДК Пирдоп. Продаден за 55млн. долара. Оборот за миналата година 2,5 милиарда лв. Е кое е по-изгодно да се продаде или да се инвестира в него. По същия начин и БТК и енергото. Останалите ги фалираха умишлено (срещу комисионни) та нашите "приятели от ЕС да нямат конкуренция и да ни залеят пазара с техни стоки.

39

До Буратино Борисо..

преди 13 години

Фирма Тобакос Трейд със собственик Иванчо Петров на 23 години е регистрирана на 23.03.2011 г с уставен капитал 5000 лв. Платила е изискуемия депозит в размер на 120 милиона лева, а за останалата част от сумата е депозирала банкови гаранции.

fallback