Снимка: БТА
fallback

Цялата образователна система страда, защото произвежда добри служители и изпълнители, но не и работодатели и мениджъри, които ще бъдат най-необходими в бъдеще, когато постепенно ръчният труд ще изчезне, обяви министърът на образованието Сергей Игнатов при посещението си във Варна.

Той сподели, че през май ще започнат срещи за обсъждане на електронизацията на българските училища.

Според Игнатов е време и у нас, както в Централна Европа, да бъдат въведени интерактивните учебници, които ще изпразнят значително тежките раници и чанти на децата.

В морския град министър Игнатов беше категоричен, че родното образование е на ниво, но има нужда от модернизиране.

"Животът се развива интензивно, а в същото време държавните образователни изисквания не са променяни през последните 10 години”, припомни той.

Според него едно от нещата, които сериозно куцат в образованието в момента, са минималните практически занятия, които трябва да се повишат за сметка на теорията.

Сергей Игнатов информира още, че с новите промени в Закона за училищното образование учениците ще могат да избират образователен профил след 10 клас.

По повод ваканциите той обясни, че ще се помисли за отмора около Деня на народните будители – 1 ноември. Все още обаче се търсят варианти как да се компенсира това време и дали е удачно с изтегляне на първия учебен ден в началото на септември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

Анонимен

преди 13 години

Аз пък искам нов и компетентен министър!

37

СИБАНКЯ

преди 13 години

Мафията в България съзнателно работи 20 години за разбиване на българското образование,за смазване достойнството и авторитета на българския учител! На олигархията не и трябват учени и МИСЛЕЩИ хора! И резултатите са налице-пост 34 и особено 32-къртят мивките.......

36

Анонимен

преди 13 години

Чудя се Игнатов как не е наредил всеки ученик да си завъди и отгледа египетска мумия , която да подари на училището си когато завърши? Изобщо защо не се подлага на психиатрична оценка всеки, който е предложен за ръководен пост в тази държава? За да караш камион трябва да си нормален, а за да ръководиш министерство - не. Че това е дискриминация!:(

fallback