Пътниците побързаха да уведомят близките си, че закъсняват заради стачката. Снимка: Булфото
fallback

По време на едночасовата стачка, обявена в железниците, са спрели влакове в цялата страна, съобщиха от КНСБ.

52 от общо 60 пътнически влака в страната са спрели движението си в 10 часа.

По време на ефективната предупредителна стачка на железничарите реално не са работили големи жп възли и гари като Бургас, Стара Загора, Плевен, Горна Оряховица, Варна, Шумен, Синдел, Дъбово, Централна гара в София, Ямбол, Перник, обобщиха от синдиката.

На Централна гара в София и четирите влака, които трябваше да тръгнат в интервала от 10 до 11 часа, са спрени. Това са композициите за Варна, Кюстендил, Червен бряг и за Бургас през Пловдив. 

Шестте влака от Варна са спрени. Експресът от Варна беше спрян на гара Попово. 

Влакът, който е тръгнал по разписание от София в 9,26 ч. за Благоевград–Кулата, е спрян в 10,00 ч. на Драгичево, а този от Перник в 10,15 ч. не е потеглил. Влаковете от Горна Оряховица за София и Варна също са застинали по време на предупредителния протест.

Влакът, който по разписание е тръгнал от Кюстендил в 9,03 ч., е спрян в 10,00 ч. на гара Александър Димитров.

Влакът от Ямбол за Бургас е спрян на гара Българово. Бързият влак от Бургас за София в 10,50 часа не е потеглил навреме.

Влакът, който трябваше да тръгне от гара Михайлово (Стара Загора) в 10,01 часа, е останал на коловозите, както и пристигналият в 10,01 на гара Михайлово. Не е тръгнал и влакът от Пловдив за Пещера в 10,30 часа.

Oще по темата
Ръководството на Централна гара е оказвало натиск върху служителите да не участват в протеста, заяви председателят на железничарския синдикат към КНСБ и "Подкрепа" Петър Бунев.

Следобед преговорите между стачкуващите и ръководствата на железниците продължават. Ако не стигнат до споразумение, ефективните стачни действия ще продължават от 8 до 16 часа всеки ден. 

Стачката няма нищо общо с политически искания, протестът е само социален и за бъдещето на железниците, категоричен беше Бунев.

Сред мотивите да стачката са плановете за съкращения в сектора, лошите условия на труд, неизплатените ваучери за храна и неполучените социални плащания.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

55

анонимен

преди 13 години

нещата са решени бе жепейци..отдавна са ви резнали главиците умните тикви горе..но само дето още не знаете кои точно сте..реши ли се нещо няма връщане на зад..те цяла държава и разказаха играта..та на вас ли? е..узориха се 20 години все съкращават,затварят,затриват и продават а пари все няма за нищо..и така ...нещата се повтарят..и дефакто не се развиваме а тъпчем на едно място

54

Гражданин

преди 13 години

На гарата бяхме 32. Толкоз. С пътуващите.

53

Нина

преди 13 години

Пояснение за тези, които четат и коментарите:По време на управлението на тройната коалиция, на принципа 3:5:8 се "спуснаха" толкова безхаберници в управлението на БДЖ /и не само в това управление, а - НАВСЯКЪДЕ!/, че още 5 мандата на правителства няма да стигнат, за да се оправят "бакиите" на тези некадърници. За съжаление, всеки в тази държава знае, че рибата се вмирисва от главата, но продължават да я чистят от опашката...

fallback