Стоян Кушлев отхвърля обвиненията. Снимка: Булфото
fallback

В Комисията за отнемане на имущество, придобито от престъпна дейност, цари пълна шуробаджанащина.

Това заяви председателят на парламентарната комисия за борба с корупцията Валентин Николов, която изпрати доклад до ВАС за конфликт на интереси на проф. Стоян Кушлев.

Според проверка, извършена от комисията „Антимафия“, се доказа, че Кушлев нарушава два закона.

Преди назначаване е декларирал, че не участва в никакви търговски дружества и юридически лица с нестопанска цел, а се оказва, че участва в две такива.

Т.е. той е подал невярна декларация или е укрил тези факти, заяви Николов пред БНТ.

Oще по темата

„Ако проф. Кушлев надлежно беше декларирал тези факти, че участва в тези две юридически лица с нестопанска цел, премиерът нямаше да го назначи“, допълни Николов.

По думите му освен конфликт на интереси, има съмнения и за корупционни действия. Той даде за пример средномесечния доход на проф. Кушлев, който бил 9099 лв.

„Сметната палата направи пълен одит на комисията до 2010 г. и не намери нарушения. Така че аз съм спокоен, дори и премиерът да реши да ме уволни. Нямам конфликт на интереси, пари не съм печелил, работил съм за България. Да, има атака срещу мен. Аз имам съмнения, че съм засегнал интереси. Клиенти на нашата комисия за установяване на престъпното имущество са близки на членове на тая комисия, която иска да ме уволни“, коментира пред „Труд“ Стоян Кушлев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

90

dedo

преди 13 години

Понеже заплахата е много силна, хора с много власт и много пари (стотици милиони) в момента се пренасочват като дейности навън от страната, за да не им вземат парите. Можете да се досетите дали при проверка на доходите ще успеят да докажат как са направили стотиците си милиони, пък са платили 1-2 данъци, че и толко може да няма. И имат незнам си колко АД-та собственост и т.н. и т.н.Такива хора и тези над тях няма как да не отговорят на заплахата. Пак добре, че още не са го застреляли Кушлев.

89

dedo

преди 13 години

Да внеса малко яснота, за да разберат всички защо е атаката срещу Кушлев. Има действие на комисията за запор на големи имущества, като вероятно държавата ще ги вземе всички. По някакъв начин сред хората на Кушлев има къртици, защото жената на ******* успява да спаси имуществото си (не и без да си купи съдия вероятно). Факт е, че по няколко много важни случая има изтекла информация. За това се борят в момента - да спрат действието на комисията. Останалото са лъжи, скалъпени от ДС и мафията.

88

Анонимен

преди 13 години

ДРУГАРЮ ПРОФЕСОР,ВИЖ КАКВО СЕ СЛУЧВА СЪС ВСИЧКИ АЛЧНИ И НЕНАСИТНИ И ПРОФЕСОРИ И ПО МАЛКИ-КАКВО ДУМАХА НА ДРУГ АЛЧЕН ПРОФЕСОР,КАТАФАЛКА РЕМАРКЕ НЕ ВЛИЧИ И КОВЧЕК ДЖОБОВЕ НЯМА И ОТ КРАДЕНИ НАРОДНИ ПАРИ НЕ СЕ ПРОКОПСВА.ГОЛЯМА ЗАПЛАТА-ДОБРЕ НО,СРЕЩУ ГОЛЯМА РАБОТА,А ПРИ ВАС САМО ПЪРВОТО-ДА МУ МЯЗА ЧЕ,ДА НЕ ТЕ КЪЛНЪТ ХОРАТА,ЩОТО ИМА ВИДОВ ДЕН.ЗНАЕШ ГО НЕ СИ МАЛЪК.ПРИ ТАКИВА СЛУЧАИ Е РЕДНО ВСИЧКО ДА СЕ ВЪРНЕ НА ДЪРЖАВАТА БАТКА.И ТИ ОДМА .НО УВИ-ТОВА НЕ СЕ СЛУЧВА ТУК И НЯМА И НАЧИН.ДА ТИ ПРИСЕДНАТ.!!!!!

fallback