Снимка: Булфото
fallback

Петчленен състав на Върховния административен съд (ВАС) ще заседава днес по делото срещу лидера на ДПС Ахмед Доган за конфликт на интереси. 

Oще по темата

Според обвинението Доган е нарушил закона, като не е декларирал, че е сключил четири консултантски договора. 

На 18 октомври 2010 г. тричленен състав на ВАС реши, че няма конфликт на интереси по случая с хонорара на Доган в размер 1,5 милиона лева.

Двама от съдиите в тричленния състав са били убедени, че тъй като лидерът на ДПС е сключил консултантските договори по 4 проекта, сред които и "Цанков камък", преди влизането на специализирания закон, той не е бил длъжен да декларира конфликт на интереси.

Председателят на съдебния състав обаче се подписа с особено мнение. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

160

гурбетчия

преди 13 години

Още мноого десетилетия ще ви будалкат с тези постановки! Никого нямат намерение да съдят,а дори и да искат няма и да могат,без дначение дали са от ДПС,БСП,СДС,ГЕРБ и пр.Те преди да откраднат ,първо правят така,че за в бъдеще да не ги лови закона!Т.е. всичко предварително е нагласено!Жалко ,че има балъци,които вярват в светлото бъдеще на България! Бог да ви дари с МОЗЪК!

159

има ли?

преди 13 години

Има ли ДАНС и други инстанций които следят за прилагането на Конституцията на Република България? Тази Конституция съдържа ли текстове забраняващи омразата въз основа на етническата принадлежност и религията? Има ли я институцията ДЪРЖАВА?

158

Сокол

преди 13 години

Запознах се с едно семейство изселници.Мъжът бил учител в България.Попитах го:Кога ще ви приемат в ЕС?,а той ми каза:За какво са му на ЕС тези ***?Хич не им трябват.Има читави хора само в 2-3 града,останалото са неграмотни ***.Това го казва човек,който от години живее в Турция

fallback