Снимка: Getty Images/Guliver Photos
fallback

Комисия в "Пирогов" предлага наказания за лекари от болницата, оперирали погрешка лявата вместо дясната ръка на момиченце, съобщиха от здравното заведение.

Детето на година и 10 месеца е прието за операция на 24 януари.

Момиченцето е оперирано същия ден от доц. д-р Павка Тричкова, началник отделение "Хирургия на ръка, реплантация и микрохирургия".

В резултат на техническа грешка, допусната още при приема на детето, интервенцията е извършена на лявата вместо на дясната ръка.

Още при срязването на кожата доц. Тричкова е установила това и веднага е възстановила минималния оперативен разрез.

Интервенцията не може да увреди пръста и ръката, посочват от болницата.

Назначената извънредна комисия е разследвала задълбочено случая и излезе с предложение до изпълнителния директор на "Пирогов" за налагане на административни наказания.

Комисията предлага доц. Павка Тричкова да бъде уволнена, а приемащият лекар д-р Даниела Паскалева и д-р Юлия Кирилова, асистент-оператор, да получат предупреждение за уволнение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

194

tinka

преди 13 години

ako stava6e vapros za tvoeto dete niama6e taka da pi6e6.

193

Анонимен

преди 13 години

Да ходят на майната си, а не в чужбина. Там за такава грешка ще влязат в затвора. Става въпрос не само за кадърност и професионализъм, а за медицинска култура и лекарска етика и поведение.

192

малина

преди 13 години

не трябва да се случва, но не трябва и да ги хулим много, и без тях не можем. Просто трябва от страна на докторите повече всеотдайност и хуманност към професията , повече да се образоват и да бъдат повече ЧОВЕЦИ.

fallback