Снимка: Булфото
fallback

Наполовина ще бъдат намалени ангажиментите на българските ученици, след като бъде приет новият закон за средното образование, съобщи в Калофер образователният министър Сергей Игнатов.

“Най-големият проблем в българското образование е, че нашите деца в момента нямат време да мислят, да играят и да общуват”, подчерта министърът.

Той съобщи още, че в момента експерти на министерството доуточняват новите държавни образователни изисквания, след което според тях, ще се напише и законът.

“В противен случай ще бъда министърът с най-много приети промени в образованието и след мен ще се правят нови изисквания”, заяви пред журналисти Сергей Игнатов.

Промените предвиждат да се редуцира изучаваният материал, като отпаднат излишните уроци.

“Нашите деца са абсолютно претоварени, по тази причина ние искаме с 50% средно да намалим тяхното натоварване”, съобщи образователният шеф.

В новия проектозакон е заложено съотношението нов-стар материал да е 60% към 40%, за да може всяко знание да се затвърждава.

Идеята е чрез интерактивни методи децата да добиват знанията, за да бъдат те по-трайни.

Новият закон за средното образование ще бъде внесен в парламента в края на февруари или началото на месец март.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

114

БРАТКОТО на Катето

преди 13 години

Ами дъщеря Ви учи такива неща, защото сестрата на екс-шефа на СДВР Катя Никова е "експерт" в МОН (!) и едновременно "съавтор" в екипи за учебниците и цоцат яко пари за тези помагала.А когато директори или учители протестират, именно тя и нейните колеги проверяват ГИМНАЗИИТЕ и им затварят устата, и така косвено и на началните учители.Всичко е бизнес с помагала и тетрадки. Толкова. Повече може да ви каже големия приятел на Бойко борисов, Румен Стефанов Стоянов (БРАТКОТО на Катето).

113

fal

преди 13 години

Дъщеря ми е трети клас и съм потресена от това, което учи. Още в първи клас започнаха да решават задачи с едно неизвестно. Втори клас изучаваха сонорни съгласни - пълно безумие. Сега, в трети клас учат тела, вещества, обем и куп безумни неща за възрастта им. Детето ми буквално зубри огромния материал, който е непосилен за неговата възраст. Този материал, който се изучава в трети клас, аз съм го учила в 5-6клас.Преднамерено и с цел се водят децата ни към тотална неграмотност и невежество.

112

50%

преди 13 години

Съгласен съм, че само образованият може да управлява живота си, само не остава ясно, как с никакво (но добре затвърдено!) знание се постига това образование! Аз имам два пъти по-революционно предложение! Дайте да махнем и другите 50% и да затвърждаваме ученото до 8-ми клас. Тогава "учениците" ще са още по-уверени в знанията си, защото няма по-уверен от кръглия ***!

fallback