Ангел Семерджиев. Снимка: Булфото
fallback

Електроразпределителните дружества имат основание да искат по-висока цена на тока от 1 юли 2011 г. заради натрупаната инфлация, отчете председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране Ангел Семерджиев.

Той изясни, че ако има промяна на цената на тока, то тя ще е по цялата верига - производители, НЕК, разпределителни дружества, но що се отнася до ЕРП-тата, те имат основание към този момент да искат повишение само въз основа на инфлацията.

Председателят на ДКЕВР обаче отказа да предположи конкретен процент, с който би могъл да поскъпне токът заради инфлацията, и каза, че е все още много рано да се говори за нова цена на тока.

Освен електрическата енергия най-вероятно и цените на комплексната ВиК услуга в София и Пловдив ще бъдат увеличени с повече от първоначално предложените.

Oще по темата

Преди ден от ДКЕВР прогнозираха скок в цената на водата съответно 6,25 на сто за София и 3,39 на сто за Пловдив.

Новите цени трябва да влязат в сила от 1 февруари тази година и окончателно решение колко ще бъде увеличението ДКЕВР ще вземе в края на януари.

"Софийска вода" поиска увеличение на цената на ВиК услугата с 25 процента, така че цената на водата в София от 1,16 лв. да стане 1,51 лева без ДДС, а предложението на работната група на ДКЕВР е цената на водата да стане 1,36 лева без ДДС.

В Пловдив местното ВиК дружество е поискало при сегашната цена от 1,18 лева, цената да стане 1,40 лева без ДДС, а предложението на комисията е цената да бъде 1,22 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

193

Отчайващо!

преди 13 години

Прав си, 194 ! Колкото е сумата за изразходвания ток, още толкова ти искат отгоре за разни щури неща! Откъде пък ги измислиха? Общо взето, имам чувството, че се надпреварват с Топлофикация да увеличават цените, да не би хората окончателно да се откажат от услугите й. Поскъпне ли парното- хоп- и токът. Поне да беше топло!

192

Фенка

преди 13 години

Много ми харесва прическата му, косицата, разпределена отпред...И този поглед, тъй премрежен...

191

Анонимен

преди 13 години

Ние пък благославяме майката на семеринга.

fallback