Снимка: БГНЕС
fallback

Информацията за възможно фалшифициране на дипломата на бившата шефка на фонд „Земеделие“ Калина Илиева се потвърди. Това съобщиха от Министерството на земеделието и храните, като цитираха думи на министър Мирослав Найденов.

По разпореждане на министъра, който в момента е в Катар, са проведени консултации с посланика на България в Берлин Иво Петров, немския посланик у нас Матиас Хюпфнер и с административния секретар на Берлинското висше училище за техника и икономика д-р Щефан Бекер.

Мирослав Найденов сезира по случая Софийската районна прокуратура.

Oще по темата

В телефонен разговор е информирал и главния прокурор Борис Велчев, който е обещал да разпореди незабавна проверка.

Найденов е разговарял и с министъра на образованието Сергей Игнатов, който е казал, че ще бъде отправено официално запитване до висше училище относно автентичността на представената от Калина Илиева диплома.

Днес стана ясно, че полицията в Германия ще разследва екс шефката на ДФ „Земеделие“ заради фалшифициране на дипломата й за завършено висше образование.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

254

Възмутена

преди 12 години

Боже колко институции и хора се ангажират покрай това разследване.Всичко е толкова просто.Да върне парите и да влезе в затвора.

253

Ганьо

преди 13 години

Явна при провеждане на " КОНКУРСА" е повлиял така да се каже "Фройдиския синдром на вагината" и той е предрешил избора на госпожицата!!! И същата тази госпожица в миналото подвизавала се като хайлаф дама с консумация, заема отговорен пост в министерството на земеделието и министъра за нищо не е виновен и не носи отговорност!!! Това може да се случи само в България! Тази с фалшивата диплома подписва официални документи в ЕК, и така остава навеки в историята!Още един принос към СИнаследство!

252

cela

преди 13 години

само 4е тая НЕ Е назна4ена от герб, а от *** о6те 2007г. като малад6и експерт. А каквото се касае до 6ефското място, е назна4ена по настояване на ОЛАФ. Говори се , 4е роденото наскоро дете е от 4овека на ОЛАФ в бг.

fallback