Снимка: БГНЕС
fallback

Палатите на брега на язовир Ивайловград, засечени при проверката на НАП, ще бъдат съборени или иззети в полза на държавата, каза днес в Бургас премиерът Бойко Борисов.

Той обясни, че в понеделник очаква предложението на юристите на Министерския съвет за бъдещето на незаконните имоти.

Става дума за над 40-те къщи, построени в непосредствена близост до язовира. Незаконното селището, което липсва от картата на България, доби популярност като митничарското село Ставри Димитрово.

"На държавна земя, толкова години, такива палати имат само едно обяснение. Това са хората, които са събирали пари и са давали на политическите партии. Затова указанията, които съм дал, е да ми намерят юридическа форма - или събаряне, или конфискуване в полза на държавата. Не виждам друг начин“, отсече Борисов.

Той беше категоричен, че няма вариант нерегламентираното строителство да бъде узаконено.

„Някои казват - да ги платят, да ги узаконят. Това би значело, че всеки може да си избере место и да отиде да си направи нещо, и ние да влезем в тоя порочен кръг. Така че едно от двете неща ще решим, и до понеделник трябва да имам резултат“, каза още премиерът.

Митичното митничарско селище Ставри Димитрово, което се намира в закътан ръкав на яз. Ивайловград, в петък беше напълно безлюдно.

Oще по темата

Селището се оказа пусто часове, след като служители на Националната агенция за приходите прелетяха над него с хеликоптер.

Там има 45 имота, които нямат акт 16 и официално не съществуват в държавата.

Сред обитателите на Ставри Димитрово са митничари и служители на други служби край границата, както и доста бизнесмени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

568

аз1

преди 13 години

Некъдърници! Тази снимка дето е по-горе не е от там. Има няколко богати вили, другите са си обикновени. Но тези богатите спрямо това което е в София е нищо. Що не съборят на богатите в София ами се занимават с глупости. Пак ще се бият в гърдите, че са разрушили няколко вили дето нямат нищо общо с богатите. "Бог" нещо съвсем се забрави. Много е алчен и всичко иска да е за него. Но истинският Бог гледа и не забравя!Ще ви дойде и на вас времето "Апостоли" с вашия "Бог"

567

Доктора

преди 13 години

Никой от вас не попита или може би не знае, че преди изборите Бойко Борисов взе няколко "куфарчета с пари именно на това място" за да финансира кампанията на ГЕРБ или за .....Никой от журналистите не го пита дали е бил на това място и защо сега дава на "заден ход".

566

анонимен

преди 13 години

аз искам да ги съборят пред очите им както те събориха нашите предприятия и заводи където работехме можеше да ги преватизират но в печалба унищожихме цели кравекомплекси а сега внасяме месо от 20 год нека да беше частно но щеше да има селяните къде да работят взеха земята и ни плащат по 20 30 лв на декар а те си отвориха вериги бензиностанци и какво ли не това ли е връщане на имот гр ДОБРИЧ със своите пр изхранваше балканите а сега итал герм на които работим за 200 лв

fallback