Снимка: Булфото
fallback

Съществува реална опасност Софийският университет да излезе в дълга "дървена ваканция" през зимата заради липса на отопление, обяви председателят на Студентския съвет в университета Цвета Георгиева.

"Ако трябва да затвори врати за дървена ваканция, най-вероятно ще има съответна реакция от нас. Има такава реална опасност, тъй като средствата наистина не достигат", поясни Георгиева пред "Фокус" и изрази надежда, че студентите повече няма да имат проблеми с топлата вода и консумативите през учебната година.

Председателят на Студентския съвет уточни, че държавната субсидия и собствените приходи покриват едва половината от разходите.

"СУ разполага с 19 сгради, които може и да не са с мащаба на Ректората, но са големи и не могат да се отопляват.

Ако се стигне до момент, в който няма да можем да си покрием задълженията към "Топлофикация", от коледните празници университетът ще затвори врати до февруари месец. Затова все още няма и академичен календар", посочи Георгиева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

67

фу

преди 13 години

Ми нека! Тамън ще си починем от студенти, дето само гледат как да попрепишат от някъде и после да се фукат пред НБУ, че били в СУ!

66

Анонимен

преди 13 години

... И смело мога да твърдя,че съм прекалено амбициозна и нахъсана да успея,но тук мога да реализирам едва на някакъв смешен процент възможностите си,а колкото до корупцията-има я навсякъде и за жалост вече въобще и не се учудвам,даже не ми прави и впечатление!Признавам си...

65

student

преди 13 години

Искам да изкажа и аз своето мнение- студентка съм в СУ,като всеки млад човек бих се радвала да имаме дълга почивка,но важното е,че след това тази почивка ще ни излезне през носа!!!! Какъв смисъл има да спорите за корупция,лично развитие и заплати ,като всеки има право на избор за развитие и лични възгледи- за това сме хора имаме право на лично мнение,не е задължително то да е съгласувано с това на другите!!!!

fallback