Снимка: Булфото
fallback

По неофициални данни всяка четвърта шофьорска книжка у нас е купена. Краят на порочната практика може да бъде сложен с въвеждането на видеонаблюдението при изпитите за шофьори от 1 октомври, смятат от Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка.

Камери ще има в залите, в които се провежда теоретичния изпит за кандидат-водачите и в купетата на автомобилите за изпита по практика.

"Това най-накрая трябва да сложи спирачка на корупционните схеми, в които се въртяха страшно много пари", обяви пред Дарик шефът на Съюза по авто-мото подготовка Йонко Иванов.

По сигнали до автоинструкторите има нарушения при изпитите за шофьори във Варна, където са дадени свидетелства за правоспособност, въпреки че в листовките са регистрирани над пет грешки.

"В Благоевград има случай, в който изпитващ е взел пари и това е доказано, но той продължава да работи", разкри още Иванов.

От Съюза на автоинструкторите се опасяват, че е възможно след като кранчето спре, много хора да напуснат и системата да забуксува заради липса на кадри.

"Ще има доста хора, които ще напуснат, защото срещу 500 лева никой няма да седи и да работи. Тази надница се е получава за няколко часа, а сега трябва да се работи един месец, за да бъде получена", уточни той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

124

инструктор

преди 13 години

С камери и без камери корупцията при шофьорските курсове и изпити е 1 в България. Книжката се e купувала , купува , и ще се купува.

123

fsafasf

преди 13 години

nikoga niama da se spre da se kopuvat kni6ki dokato ima kat i policia

122

Антон

преди 13 години

Да напускат бе, прав им път. Но няма да напуснат, защото 500 кинта взимат, но от един курсист, а те на месец водят по 3-4, а могат да водят и по 5-6 ако имат желание за работа. За едно е прав Йонко Иванов - вече ще трябва да работят за парите си.

fallback