Снимка: БГНЕС
fallback

Цените на парното във всички топлофицирани градове ще останат непроменени през целия отоплителен сезон.

“Това е намерението на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране, а ако има причини за намаление на цените, ще ги намалим”, обяви председателят на ДКЕВР Ангел Семерджиев.

По думите му корекция в цените, които бяха постановени от 1 юли 2010 г., се предвижда само при такова изменение на цената на природния газ, което да е съществено за топлофикационната услуга.

От 1 отктомври се очаква поевтиняването на природния газ да е минимално, коментира Семерджиев.

Той допълни, че към този момент голяма част от топлофикационните дружества са застрашени от спиране на доставките на газ, защото са натрупали дългове към "Булгаргаз".

Oще по темата

“Една от най-задлъжнелите топлофикации е софийската. Още днес ще имам среща с председателя на Асоциацията на топлофикационните дружества, за да обсъдим този проблем”, отбеляза Семерджиев.

Всички топлофикации, които не се издължават, са застрашени от спиране на подаването на газ, посочи председателят на ДКЕВР.

“Малка е опасността София да остане без парно отопление, но все пак такава съществува”, посочи той.
Застрашени от спиране на доставките са и топлофикациите във Враца и Казанлък.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

пипи

преди 13 години

ако искате хората да си плащат сметките и да имате пари свалете цените монополисти така пари не се правят със вдигане на сметките никой като не плаща от оборот се печели

27

Бореца

преди 13 години

Цената на парното може би отново ще се покачи защото най-вероятно отново ще се увеличи цената на газа! Но не това е големият проблем имам предвид цената на газа, проблема е в това че никой не казва как е формирана цената на парното, колко се плаща от цената на парното на кожодерите от топлинното счетоводство, защото освен от нас клиентите те начисляват своята услуга и на топлофикациите,колко са загубите при преноса и като 60% не си плащат сметките картинката става напълно ясна!

26

Ха да са честити

преди 13 години

новите мошеници! Все по-малко ще се отопляваме и все повече ще плащаме. И така ... докато не спрем изобщо да се отопляваме, но ще плащаме. Или ... докато не изкочим на улиците да трошим главите на изедниците! Давайте да излизаме всички с КНСБ-то, за да сложим ред в тая държава! Така повече не може да продължава!

fallback