Снимка: БГНЕС
fallback

Цената на задължителната за шофьорите застраховка "Гражданска отговорност" съвсем скоро може да се определя от контролните точки в талона.

Идеята на Асоциацията за защита на застраховани и пострадали при ПТП-та е системните нарушители с много отнети точки да плащат двойно по-скъпа полица, докато примерните водачи да имат отстъпки.

Реализирането на това предложение е възможно да стане след Нова година, когато всеки водач ще може да проверява колко точки са му останали на сайта на КАТ www.i-kat.org.

Причината досега идеята да не бъде реализирана у нас е, че данните за контролните точки не можеха да се видят от застрахователите.

В момента, за да проверим колко точки са ни останали, трябва да отидем в КАТ и да платим 3 лв. за изготвяне на подобна справка.

От Асоциацията предлагат още, всеки шофьор, заловен да управлява автомобила си с над 0,5 промила алкохол в кръвта, да бъде свалян от колата си веднага след установяване на нарушението.

Освен това от сдружението искат и водачът на МПС да е задължен да спре на пешеходна пътека, ако на нея има човек.

В момента шофьорът е задължен да намали скоростта и по преценка да спре автомобила.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

118

arabin

преди 13 години

след като затягат закона по този начин, ще се увеличат и рушветите за отърваването им. Измислете и, че ако хванат полицаи за подкуп, пандиз, а не мъмрене и размахване на пръст

117

George

преди 13 години

Най-после полицията да измисли нещо умно,което в САЩ отдавна са го измислили и е доказало приложимостта си. Имам син в САЩ купил Тойота и решил да я изпробва газ... и отзад моторист-пътен полицай го спрял.Акт за нару-шение,задължителен съд и се отървал без глоба;след няколко месеца каране с по-висока скорост в град,спиране и отново- акт, съд и съдията го глобил,(повтарям съдията, а не съдийките,които в бГ не знаеш какво ще те осъдят),като го предупредил да внимава.След още няколко месеца синът си купил мощен джип,изпробвал го на магистралата и от-ново пътен полицай.Акт,съд и присъда -повишаване на застраховката с 30%.Това е решението, а не да те спре КАТ-аджията и после унизителното А сега какво ще правим ?. На Ц.Ц.не му ли прави впечатление,че почти всички поли-цаи дежурят по пътищата и си изкарват допълнително още по една заплата? Няма ли да спре тази корупционна ре-ка?

116

селянин

преди 13 години

ПРЕДЛАГАШ НЕЩО КОЕТО НЕ Е ПО СИЛИТЕ НА БУГАРИНА ***-иначе добре си го измислил-БРАВО

fallback