Снимка: БГНЕС
fallback

Поправките в Кодекса на труда, според които старите отпуски трябва да се използват до 31 декември  2011 г. или ще бъдат загубени, влизат в Конституционния съд.

Промените засягат както работниците и служителите, така и държавните чиновници.

Очаква се днес проф. Любен Корнезов да внесе в Конституционния съд искането на 51 народни представители от БСП и ДПС за отмяна на най-спорните промени, довели до прекратяване със задна дата на придобити права на отпуск.

"Абсурд е да се отнемат придобити социални права", категоричен е Корнезов.

Oще по темата

Заради спорния казус с отпуските президентът Георги Първанов наложи вето на промените в Кодекса на труда.

Депутатите обаче го отхвърлиха със 128 гласа „за”, 48 гласа „против” и без въздържали се.

Още тогава Корнезов заяви, че ще бъде сезиран Конституционният съд за отхвърлянето на ветото на президента, а той лично ще настоява заседанието на съда да е публично.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

48

Истината

преди 13 години

Истината е, че ГЕРБ ни подхвърлят от време на време някоя подобна темичка, за да се джавакме по нея и да не се занимаваме с това какво всъщност свършиха ГЕРБ, засега за една години.

47

?

преди 13 години

Комунистите само спират реформите.Няма комунистическа държава,която да е прогресирала.А червената мафия,си копува къщи на запад,там почиват,там учат децата им.Защо това не го правят в Русия.

46

Обективен

преди 13 години

Отпуски се натрупват навсякъде, това е факт. Не се натрупват само там дето работодателя не спазва Кодекса на труда и не пуска хората си в отпуск - и това е факт. Причините за натрупването на отпуск са най-различни, но най-често срещаните са:- по вина на работодателя - не пуска хората в отпуск- поради натрупаните дни отпуск при започване на работа - по Кодекса не можеш да ги ползваш първите еди-колко си месеца и после и да си ползваш горе-долу колко ти се полага за година, все остават.

fallback