Снимка: БГНЕС
fallback

Работодателите и синдикатите не харесват правителствените идеи за пенсионна реформа, стана ясно на среща на стопанската камара с КНСБ и „Подкрепа“.

Затова бизнес организациите и профсъюзите ще се опитат да съставят общо предложение за промени в пенсионната система.

Двете страни ще изготвят отделни пакети от мерки, а след това консенсусните ще бъдат обединени в един документ.

Целите са финансова устойчивост на системата и адекватен размер на пенсиите, обясни Пламен Димитров от КНСБ.

В преговорите между синдикатите и работодателите има напредък и позициите се сближават, обобщи резултатите председателят на Българската стопанска камара Божидар Данев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

Septimius Severus

преди 13 години

Правителствата не създават работни места алоууу - плановата икономика?! Как предлагате да се реформира пенсионната система бе? Ква ще е тая реформа ми е много интересно? Като един работещ изхранва 2 *** и 3 пенсионера. След 20-30 години ще е един работещ изхранва 10 *** и 3 менсионера. ВЪПРОС? Защо му е на работещия да работи в Б-я, а не си бие камшика към Дойчланд или Инглънд или Ню Зийлънд? Ам? Реформа ли, кое ли ще го задържи тука?

37

Анонимен

преди 13 години

Ами ще направят стажа 40 год,защото храним много ***,и такива на които комунистите подариха имущество за милиарди.Нашите нови собственици са абсолютни некадърници и невежи.Ковачки.Банев,а може би генералния директор на заводите в Девня Банева,...Оказа се,че ненаситното ни ком.секретарче разбира фърст от туризъм,химия,енергетика,строителство..ОТ лай...а ,в които *** ни забъркаха по примера на братушките,неможем да се измъкнем и след две поколения.

36

отчаян

преди 13 години

Направете реформа в пенс. система, а не увеличавайте стажа и възрастта. Хората искат малко сигурност след като си плащат. Нямате право да наказвате повече. Младите напускат, защо ли? Създайте работни места, защото и да искат да работят няма къде.От Вас искаме да бъдете коректни към коректните към държавата, защото това което предлагате та дори и плавно обезсмисля внасянето на осигуровки. Помислете как да си съберете откраднатите пари.Не може само хората да плащат,а държавата да я няма.

fallback