38

Septimius Severus

преди 13 години

Правителствата не създават работни места алоууу - плановата икономика?! Как предлагате да се реформира пенсионната система бе? Ква ще е тая реформа ми е много интересно? Като един работещ изхранва 2 *** и 3 пенсионера. След 20-30 години ще е един работещ изхранва 10 *** и 3 менсионера. ВЪПРОС? Защо му е на работещия да работи в Б-я, а не си бие камшика към Дойчланд или Инглънд или Ню Зийлънд? Ам? Реформа ли, кое ли ще го задържи тука?

37

Анонимен

преди 13 години

Ами ще направят стажа 40 год,защото храним много ***,и такива на които комунистите подариха имущество за милиарди.Нашите нови собственици са абсолютни некадърници и невежи.Ковачки.Банев,а може би генералния директор на заводите в Девня Банева,...Оказа се,че ненаситното ни ком.секретарче разбира фърст от туризъм,химия,енергетика,строителство..ОТ лай...а ,в които *** ни забъркаха по примера на братушките,неможем да се измъкнем и след две поколения.

36

отчаян

преди 13 години

Направете реформа в пенс. система, а не увеличавайте стажа и възрастта. Хората искат малко сигурност след като си плащат. Нямате право да наказвате повече. Младите напускат, защо ли? Създайте работни места, защото и да искат да работят няма къде.От Вас искаме да бъдете коректни към коректните към държавата, защото това което предлагате та дори и плавно обезсмисля внасянето на осигуровки. Помислете как да си съберете откраднатите пари.Не може само хората да плащат,а държавата да я няма.

35

за справедливост

преди 13 години

Една год. управление стига, за да започнете в правилната посока. Това, което предлагате не е реформа, а убийство на хората , които честно са внасяли осигуровки. Променете системата на заплащане, отделете социалните пенсии,справедливо е всички да внасят осиг.Ако увеличите стажа и възрастта няма смисъл хората да плащат. Това си е живо обирджийство.Не слушайте старите муцуни.Те искат да са вечни. От вас се иска нещо по- добро, нали за това Ви избрахме.Не сравнявайте живота тук с нормалните държави.

34

Защото

преди 13 години

Бойко е министър прецедател. За това.

33

zasto

преди 13 години

защо даже в анадолска турция наши изселници се пенсионират с 15 години стаж и вземат по 15000-25000 лв обезщетение и 1000-1200 лв пенсия а ние в европйска българия сме обречени на такава мизерия ???

32

мнение

преди 13 години

Дано правителството се осъзнае. Няма работа за младите, а да не говорим за след 55 год. Ако си останал без работа няма как да започнеш , дори да си професионалист.Означава ли това, че въпреки внесените осигуровки над 30 год., че ще ровиш в кофите. Ами тогава си обречен на страх, стрес , болест и смърт. Това ли искате?Оправете пазара на труда , мислете за икономиката. Хората не заслужават това.Преди 10 години ги наказахте. Справедливо е всички да се осигуряват ,без изключение.Отделете социалнит

31

anonimen

преди 13 години

за кви синдикати става дума бе има ли такива ,в нито една частна фирма няма синдикати откакто бе премахната държавната собственост,идете вижте независими синдикати в италия четири на брой,хората си плащтат членски внос и ги защтитават,а тука се финансират от бюджета,ко щте рече ,плащтат им тези дето трябва да защтитават работниците от тях ха,ха,ха

30

kombat

преди 13 години

Za6to v BG ne se zapla6ta overtime ,kato v normalnite strani.Az rabotq v edna firma Niko 2002 po 12 chasa na den ,no me osigurqvat na 8 chasa.Tova e ukrivane na danaci,za takova prest1plenie v USA Uesli Snayps 6te leji v zatvora.Koga nai-nakraq pravitelstvo u nas 6te deistva adekvatno,a ne da prinujdava horata da emigrirat.Za6toto tuk sobstvenicite na firmi se d1rjat kato robovladelci!

29

Анонимен

преди 13 години

Ще продължавам да питам, какво е това понятие 4 часов ( половин работен ден) чии интереси обслужва то.Аз съм против 4 часовия работен ден и благоприятната бизнес среда на гърба на работниците.4 часов работен ден = на по малки осигуровки, губят и държавата и работника.Година на 4 часов работен, половин година стаж.Ало правителството, премахнете това уродливо понятие от Трудовия и Осигурителния кодекс и ще имате пари за пенсии.

28

До 10

преди 13 години

пропусна и ромите, дето ги издържаме и всичко им се опрощава.

27

edna

преди 13 години

Не само те не я харесват - всички бъдещи потърпевши от нея - също!

26

ха ха аха

преди 13 години

ако приемат да се пенсират жените на 60г с 37 стаж аз няма да мога защото учих 2 висши за да си намеря работа-сега да ме освободят да не внасям осигуровки аздо 78 немога да яакам за пенсия

25

Вили

преди 13 години

Според мен най правилно е всеки да реши кога да излезе в пенсия.Има здрави и трудоработни хора , можещи , защо трябва да си стоят в къщи затова , че са навършили 60 години Нека си работят хората.Щом не ползват болнични -какъв е проблема ?

24

Шменди Капели

преди 13 години

ГЕРБ ОБЕЩАНИЯ:1. Обещание. Поддържане на балансиран бюджет. Неизпълнено!2. Обещание. Намаляване на осигуровките с 5%. Неизпълнено!3. Обещание. Развитие на зелен бизнес и данъчни стимули за инвестиции в енергоспестяващи технологии. Неизпълнено!4. Обещание. Инвестиции в земеделието, бърза комасация, ефективно усвояване на парите от Европейския съюз. Неизпълнено!5. Обещание. Финансова децентрализация на общините. Неизпълнено!6. Обещание. Нови системи за оценка на труда на учениците и учителите, засилване на връзката между потребностите на реалния сектор и образованието. Неизпълнено!7. Обещание. Конкурсно начало и при избора на научни изследвания, които да бъдат финансирани с пари от бюджета. Неизпълнено!8. Обещание. Премахването на монопола на здравната каса и въвеждането на индивидуални здравни партиди. Неизпълнено!9. Обещание. Ревизия на всички заменки, спорните приватизационни договори и сключени концесии.Неизпълнено!10. Обещание. Върховенството на закона и независимата съдебна система. Неизпълнено!11. Обещание. Премахване на безконтролното следене в Интернет от МВР. Неизпълнено!12. Обещание. 10-12% икономически растеж годишно. Неизпълнено!13. Обещание. 20% ръст на доходите годишно. Неизпълнено!14. Обещание. Средна работна заплата 1500-2000 лева. Неизпълнено!15. Обещание. 15% ДДС. Неизпълнено!16. Обещание. Премахване на данъци върху наследството и дивидентите. Неизпълнено!17. Обещание. Отпадане на минималната работна заплата. Неизпълнено!18. Обещание. Намаление на пенсионната осигуровка от 23 на 10%. Неизпълнено!19. Обещание. 7% данък върху доходите и 1000 лева необлагаем минимум. Неизпълнено!20. Обещание. Мораторим на строителството върху гори, придобити чрез замяна.Неизпълнено!

23

...

преди 13 години

Аз не разбирам, НО едно със сигурност знам - сега съм на 30 - сет и този стаж (40 години) никога не мога да го изпълня - пък и за кво ли ми е ... то като взема пенсия, еквивалент на 100 - 200 лв пак няма да мога да изкарам старините си. И какъв избор ми оставя освен да избягам - няма на старини да ходя по кофите я - а то точно така ще стане - то сега добре работя, ама после - на тая крадлива държава ли да разчитам ... мамата си тр..а

22

жена

преди 13 години

Нацията застарявала . Да,но е болна и изхабена. Една жена на 57, 58 г.и идин мъж на 60 , 61 година не могат да се конкурират с младите и е нормално да е така. Е , не е разбира се нормално за Христина Митрева, Иван Нейков Христозков и т. н. Те са вечни и могат да работят и до 80 год. Като тях са всички, които искат да крадат за сметка на народа. Добре ние сме коректни към държавата, плащаме данъци и осигуровки ,а тя към нас-реформи, с които ни лишава от нашите пари. това не е ли законна кражба?

21

Б

преди 13 години

Не само държавните служители, но по-точно военните и полицаите да вземат да си плащат пенсионно осигуряване. Откъде накъде всички останали плащат за себе си , плащат и за тях? Горките, толкова са се прекършили, че трябва и тяхното ранно пенсиониране да поемем останалите!

20

Анонимен

преди 13 години

А тия,които са сега около 30-35 годишни,които работеха без договори по около 10години как ще си направят трудовия стаж. Да не говорим,че и сега има още работещи без договори. Пък защо такива като мен -57годишни ще заемаме местата на младите. Ние сме изхабени и изморени. Не бих казала,че моите връстници могат да работят на компютрите по-добре от младите,колкото и някои да не си признават

19

norm

преди 13 години

14,никой не ти иска петдесетгодишен трудов стаж,необходими са само 40,така че не преувеличавай.А ако се запази сегашната системе,след години като се пенсионираш,ще рониш още по-големи сълзи над мизерната си пенсийка,пък дори и твоите днешни любимци да са на власт.В тази държава сме повече от смешници,всички казват,че пенсионната система трябва да се промени,но никой не иска.