Арестът на Цонев. Снимка: БГНЕС

Адвокатите на бившия военен министър, сега подсъдим за подкуп, Николай Цонев, са подали жалба в Страсбург срещу България.

В нея те описват "унизителното отношение с ареста му "и репликата към него, отправена му от прокурора Роман Василев... Тъй като сте абсолютен престъпник - долу на земята!

Още по темата

В жалбата до евромагистратите се посочва, че прокуратурата у нас е отказала да образува дело срещу зам.-градския прокурор Роман Василев заради недостойното му държание по време на ареста.

Юристите на Цонев са описали за Страсбург и думите на Роман Василев, часове след ареста на Николай Цонев: "Днес е Велики четвъртък ... един хубав ден преди Разпети петък. Днес ще разпнем трима - съдия, бивш военен министър и бивш главен секретар на Министерството на финансите.

В началото на юни Софийският апелативен съд (САС) окончателно освободи от ареста бившия министър на отбраната и съдията от Софийския градски съд Петър Сантиров.

Двамата бяха месеци в ареста по обвинение за даване на подкуп на следователя от Националната следствена служба (НСлС) Петьо Петров.

Според разследващите парите са предложени от Николай Цонев, за да се манипулира разследване срещу него и да не се стигне до съд.

Петър Сантиров и бившият главен секретар на министерството на финансите Тенчо Попов пък са посредничили при даването на подкупа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase