Снимка: Булфото
fallback

Природният газ поскъпва с 24,63% от 1 юли.

Това реши Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) на закритото заседание.

Увеличението е спрямо сега действащата цена на синьото гориво - 435,30 лева за хиляда кубически метра газ.

От юли 1000 куб. м газ ще струват 542,50 лева.

Oще по темата

С близо 12 на сто поскъпва парното и топлата вода средно за страната.

Това заяви председателят на ДКЕВР Ангел Семерджиев след приключване на закритото заседание на комисията и окончателното приемане на новите цени на газ, парно и ток.

При определянето на цените на парното е имало индивидуален подход, направени са изчисления и оценки за всяка топлофикация поотделно, обясни Семерджиев.

Едно от най-големите увеличения е за "Топлофикация София" - с 18,6 процента.

Поскъпването на топлата вода за "Топлофикация Пловдив" е с 13,30 процента, за "Топлофикация Плевен" - с  0,17 процента, за "Топлофикация Русе" - с 15,89 процента.

В Бургас клиентите на топлофикация ще плащат само с 0,03 процента повече за услугата топла вода, във Варна поскъпването е 6,44 процента, във Велико Търново - 9,67 процента.

Най-много ще плащат за топла вода във Велико Търново, където цената на топлоенергията и топлата вода става 106 лв. за мегаватчас.

Цената на "Топлофикация Пловдив" е 88,58 лв.

Най-евтина ще е топлата вода в Бургас - 67 лв., и в Плевен - 68 лв. за мегаватчас.

Токът в цялата страна поскъпва с под 2 процента от 1 юли. Увеличението за клиентите на ЧЕЗ ще бъде средно с 1,88 процента, за клиентите на ЕВН -  1,39 процента, а за тези, обслужвани от Е.ОН - 1,86 процента, обяви Семерджиев.

Той коментира, че за пръв път е уеднаквено е съотношението в цените на дневна, нощна и върхова тарифа за трите дружества. Повече се увеличава цената на нощната електроенергия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

324

Жертвайте се де

преди 14 години

*** глупаците има.Като "ще се жертвате" жертвайте се бе!Никакви договори няма да се късат,просто не ползвайте парно!!!Ама не можете,нали? ;) Докато нашите лижат гъзовете на американците добро няма да видим.Само по-зле ще ставаме.Вие си говорите глупостите,а България си потъва надолу...

323

за 318

преди 14 години

у нас тъпите са под 10%.........тук драскат назначени, но оредяват.........

322

za 326

преди 14 години

очаквахме повече от Р.*** но не би, той подписа договора ........ама той знае че каквото и да подпише вие ще викате ура :))

fallback