Стаята, в която са държани похитените. Снимка: МВР

Парите от откупите, които групата за отвличания на "Наглите" е получавала, се намират в чужбина и родните разследващи вече са по следите им, твърди в. "Монитор".

Според изданието българските власти вече са успели да засекат няколко съмнителни транша от приближени до групата лица до сметки в европейски офшорни зони.

Разплитането на схемата тръгнала, след като разследващите прихванали съмнителна сметка на името на балдъзата на един от "Наглите".

Жената, която по принцип изкарвала до 600 лева месечно, имала сметка в банка, в която постоянно пристигали доста големи суми.

Още по темата

От разпечатка на транзакциите станало ясно, че жената получава от чуждестранна компания между 1500 и 5000 евро месечно.

Парите били декларирани като дивиденти от дейността на фирмата. Разследващите обаче установили, че всеки месец фирмата, която изплаща парите, е различна.

След дълги разпити семейството признало, че парите не са чисти.

До момента разследващите са установили, че групата на "Наглите" много явно е харчила парите от откупите, получени от близките на отвлечените. Те „инвестирали" главно в скъпи коли и луксозни имоти.

За да разнищят престъпната схема, родните власти вече са пуснали искания до някои от европейските офшорни зони с питане кои лица се водят собственици на компаниите, през които са се завъртали парите. Разследващите предполагат, че зад някое от дружествата ще се крие поставено лице на Алексей Петров.

Ако това се окаже така, прокуратурата ще успее да докаже връзката между Трактора и групата на "Наглите".

Dnes.bg припомня, че групата за отвличания „Наглите“ беше разкрита в края на миналата година след няколко спецакции на МВР и прокуратурата.

Полицията разкри няколко „квартири“ на похитителите, в които са държали заложниците си.

Открити са безспорни доказателства, че в тези оборудвани като бункери помещения са били затворени Михаил Краус, Ангел Бончев и Румен Гунински.

По обвинение за участие в престъпната група в ареста в момента са Даниел Димитров – Релето, Прокопи Прокопиев – Културиста, Ивайло Евтимов – Йожи, и Любомир Симеонов – Гребеца.

В началото на януари 2010 г., след като човек от бандата „пропя“, в околностите на София бяха открити труповете на Юлиан Лефтеров – Кунгфуто, и Иван Петров – Сапата, за които се смята, че са били част от групата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase