Снимка: БГНЕС
fallback

“Висшият съдебен съвет трябва да спре да гласува тайно, за да се знае кой е дал доверието си за определен човек”.

Това призова министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, след като участва във форум за противодействие на корупцията.

Цветанов посочи още, че при назначения в съдебната система би било добре ВСС да има предвид информацията, събрана от оперативните служби срещу определени магистрати.

Той посочи, че при назначаването на високи постове в изпълнителната власт за кандидатите за тях задължително се правят справки в МВР и ДАНС.

Вицепремиерът призова неговите коментари за работата на съдебната власт да бъдат възприемани като конструктивен и оздравителен диалог, а не като тенденциозна политика.

“Нека прокурорите да са спокойни. Никой не е протягал ръка към тяхната независимост, нито е имал желание да ги влее в изпълнителната власт”, обяви още Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

62

хуна

преди 14 години

ВАШЕ ВИСОЧЕСКТВО Г-Н ЦВЕТАНОВ ИМАТЕ ЛИ НЯКАКВА КАПКА УМ В ГЛАВАТА.КАКВИ НАЗНАЧЕНИЯ ЩЕ СТАВАТ В СЪДЕБНАТА ВЛАСТ СЛЕД СПРАВКА ОТ МВР И ДАНС,ПОДПИСАНИ ОТ ВАС.ПРОЧЕТЕТЕ НАЙ -ПОСЛЕ КОНСТИТУЦИЯТА И ПОПРАВКИТЕ КЪМ НЕЯ ,ЗА ДА ВИДЕТЕ ,ЧЕ ВСИЧКО Е НАПРАВЕНО Е СЛЕД СЪГЛАСУВАНЕ И ИСКАНЕ НА ЕК,ЕС И ЕП .ПО-УМНИ ЛИ СТЕ ОТ ТЯХ И ТЯХНАТА ДОКАЗАНА ДЕМОКРАЦИЯ.САМО ПРЕЧИШ НА ГЕРБАРИТЕ!.ТИ СИ ВРАГА С ПАРТИЙНИЯ БИЛЕТ И НЯКОЙ ТРЯБВА НАЙ -ПОСЛЕ ДА ТЕ ИЗРИТА ОТ ВСЯКЪДЕ ,КАКТО Г-ЖА ЖЕЛЕВА,ЗДРАВНИЯ МИНИСТЪР И.........

61

МУСТАФА

преди 14 години

То ако Цветанов спре да се меси, най - вероятно скоро хората ще вземат да я линчуват по улиците тая съдебна власт за да прекратят позора на България. Как мислиш, те имат ли правомощия да се бранят от съдебния произвол.

60

МУСТАФА

преди 14 години

Аз с едно дръвце съм си подпрял дувара, аааааааа кво мислиш, то има ли правомощия да се меси в работата на независимата съдебна власт ?

fallback