Паметникът, издигнат от братята Али и Юзеир Юзеирови. Снимка: БГНЕС
fallback

Партия “Мюсюлмански демократичен съюз” ще бъде учредена днес в поповското село Славяново.

Нейни инициатори са братята Али и Юзеир Юзеирови, които регистрираха и скандалното сдружение “Български червен полумесец”.

Двамата издигнаха и паметник, наречен на Незнайния войн и онези, които са пролели кръвта си по българските земи.

Юзеирови вече са събрали 680 подписа за създаването на партията.

В събота трябва да се проведе учредителното събрание и да се избере ръководство, което да придвижи регистрацията.

Oще по темата

Събранието е насрочено за 14 ч на мегдана до джамията и клуба за приятелство, пише вестник "Труд".

Очаква се там да се съберат към 800 учредители от Търговищко, Разградско, Шуменско, Сливенско.

Партията ще се бори да защитава правата на малцинствата, защото ДПС не го правела, твърдят двамата братя.

“Знаем, че страхът е голям и се притесняваме някой, пратен нарочно, да не създаде напрежение и конфликти по време на събранието. Ако полицията не ни охранява адекватно, може да има провокации и да се наложи да дойдат катафалките, защото всичко може да се случи”, коментира Али Юзеиров.

На обвиненията, че създават противоконституционна партия на религиозна основа, те отвръщат с въпрос: Как е бил регистриран Християндемократическият съюз?

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

403

make

преди 14 години

Ako ot edna cheshma e teklo, pak shte proteche. Turcite sa s kapacitet za nova imperia. USA gi podkrepya, tryabva da sme mnogo vnimatelni, inache novo Kosovo

402

fesovetevan!!!

преди 14 години

(y)(y)(y)(y)(y)

401

fesovetevan!!!

преди 14 години

Бутат паметника на турския воин Предупреждават ВМРО да не се саморазправяПаметникът на незнайния турски воин в поповското село Славяново, който бе вдигнат неотдавна, е незаконен, обявиха от Окръжната прокуратура в Търговище днес.Шефът на Окръжната прокуратура в областния град Драгомир Сяров обяви, че има официална заповед на РДНСК в Търговище за демонтиране на постамента, която е връчена на Росен Маринов на 18 септември т.г. Това е българското име, с което е познат в институциите по-големият от скандално известните братя Юзеир Юзеиров, уточни Сяров. Преди дни братята Юзеирови обявиха, че събират подписка за регистрация на Мюсюлмански демократичен съюз, а по-късно поискаха и промяна в конституцията.По думите му в момента тече 14-дневен срок за обжалване. При спазване на процедурата и липса на жалба в понеделник ще се издаде заповед за доброволно събаряне.Ако това не стане, РДНСК ще премине към премахване на незаконния строеж, като преди това се определи изпълнител с възлагане на обществена поръчка - обясни законните действия окръжният прокурор."Всички действия на граждани и организации, свързани с принудително премахване на паметника, без да се спазват законовите срокове, ще бъдат самоуправство и извършителите ще носят наказателна отговорност", уточни магистратът.Думите му прозвучаха като предупреждение към симпатизантите и членовете на патриотичната организация ВМРО, които завчера обявиха, че ако държавата не демонтира паметника до петък, в събота техни съмишленици от цялата страна, ще го разрушат.http://***.standartnews.com

fallback