Министър Масларова е твърда като стомана що се отнася до инициативи на премиера и влизане в затвора. Снимка: Булфото
fallback

Затвор за родители, чиито деца не посещават редовно училище до осми клас, предвиждат идеи, обсъждани от Министерството на труда и социалната политика и Министерството на правосъдието.

Идеите касаят инициатива лично на премиера Сергей Станишев за цялостна промяна в законодателството с цел по-добра защита на децата – това съобщи в Хасковски минерални бани министър Емилия Масларова, цитирана от Дарик радио.

На предстоящото редовно заседание на правителството на 12 юни се очаква да се одобри създаването на работни групи към всяко министерство, което има отношение към защитата на децата. На заседанията ще се обсъждат идеи, които вече са коментирани между социалното и правосъдното министерство и парламентарната комисия по труд и социална политика за определяне на сериозни санкции за родители, чиито деца не посещават редовно училище до осми клас.

Тези санкции могат да бъдат лишаване от социални помощи, осъждане на обществено полезен труд и дори лишаване от свобода. Това заяви пред Дарик министър Емилия Масларова. Прогнозата й е, че до края на годината промените ще бъдат приети.

Министър Малсарова присъства на откриването на осмия по ред детски етно-фестивал в Хасковски минерални бани, организиран от КНСБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

78

unknown

преди 15 години

zatvor za vas

77

unknown

преди 15 години

zatvor za vaz we

76

Hard Rock

преди 15 години

Аман от изкуфели политици, за Масларова е разбираемо - все пак критическата я гони горката, ама и Станишев, явно надолу пада възрастта на , облечени с власт. Аман от комунистическо административно - номенклатурни мерки. Затвор за родителите, чиито деца не посещавали училище. Я се чуйте какви ги дрънкате , никакви реформатори не сте, все същата прогнила компартия си останахте !!!Има един милион начина да се накарат децата да ходят на училище, но вашите *** кратуни не можаха да го измислят...А и друго има, тези , които не учат предварително са се обрекли на затвор, защото никой няма да ги вземе на работа и ще тръгнат по лошия път. Познавам една учителка, преподаваща в едно училище с деца от различни етноси. Най популярнита професия сред малчуганите е (дръжте се здраво за стола ) - сутеньор....КОментара оставам на вас, ето това се случи с образователната ни система в годините на тъй наречения преход !!!

fallback