Снимка: БГНЕС
fallback

Софийският университет „Св. Климент Охридски“ се сдоби с нов ректор на мястото на досегашния проф. Анастас Герджиков.

Проф. д-р Георги Вълчев от Философския факултет е 57-ят ректор на Софийския университет. Той беше избран на балотаж със 198 гласа. На второ място остана проф. дфзн Николай Витанов от Физическия факултет.

Четирима бяха кандидатите за СУ: проф. дфзн Николай Витанов от Физическия факултет, проф. д-р Климент Найденов от Геолого-географския факултет, проф. д-р Георги Вълчев от Философския факултет и проф. дпн Милен Замфиров от Факултета по науки за образованието и изкуствата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

доц. Мизерников

преди 6 месеца

Щом този е станал ректор на Соф. университет, значи всеки може да стане ректор.

11

бай Симо

преди 6 месеца

Този новоизлюпен ректор е написал три-четири книжки, не повече. И това е много, някои и толкова нямат и пак ръководят. Щом Партията( мафията) така е казала А едно време имаше учени с 15-17 книги и то сериозни монографии, не спомени от "Ганкиното кафене".Учени вече в България няма, има администратори, печалбари, "практици", чиновници. Жалка картина.Падението на българската наука и висше образование продължава с още по-голяма скорост.

10

Вълчо Георгиев

преди 6 месеца

Този, ако бе учен, в смисъл читав, нямаше да го издигнат и изберат за ректор. И в другите университети е така.За декани също се издигат посредствени хорица.А този бил и ръководен комсомолец, че какъъв друг да е ?

fallback