Снимка: БГНЕС
fallback

Четири са кандидатурите за ректор на Софийския университет. Според процедура, приета от Академичния съвет, вчера изтече срокът за номинации от факултетите.

Oще по темата

В надпреварата влизат академик Николай Витанов, професорите Климент Найденов, Георги Вълчев и Милен Замфиров. На 22 ноември Общото събрание на "Алма матер" ще избере еднолични и колективни органи на управление и контрол на висшето учебно заведение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Евлоги Георгиев

преди 6 месеца

Климент Найденов, освен двойкаджия като студент, е известен като кандидат-депутат от партиите на Марешки, Ковачки и Цветанов, скачайки от един на друг и търсещ топло местенце. Като координатор на Марешки в Добрич прибрал парите за застъпниците и не им дал нищо - може лесно да се намери в гугъла.

12

МОН

преди 6 месеца

МОН да проверява процедурите по избор. Да има свой наблюдател при провеждане на изборите във всички университети. Да провери всички сигнали до контролните съвети, които хвърлят светлина върху това как се попълва Общото събрание преди изборите във всички университети. И тогава ще стане ясно как Ректори се издигат и избират. И един въпрос към МОН - Редно ли е ректорите да получават по 15 бона месечно, а студентите, които завършват по 1-2 бона примерно? Редно ли е да са по-високи от на Министъра?

11

Какво ме впечатли?

преди 6 месеца

За Николай Витанов знам само това, че две години подред Станфордският университет го включва в онези 2% физици, които са с най-големи, доказани научни приноси. Не съм физик и не мога да преценя, но името и авторитетът на онзи университет тежат много. Нямам представа какъв човек е по характер Н. Витанов, не знам какви са и политическите му ориентации, не го познавам лично. Впечатли ме признанието му като учен в международен аспект. И сега ми е любопитно как ще се гласува при избирането на ректор.

fallback