Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Институциите реагираха бързо и адекватно на бомбените заплахи в училищата, заяви пред БНТ заместник - министърът на образованието Мариета Георгиева.

"Още през март, когато имаше отново такива заплахи в училищата, беше създадена междуведомствена работна процедура, която определя поведението и действието в случай на заплаха от взривни устройства в сгради с обществено предназначение, в които има струпване на много хора. Ето защо сега имахме доста адекватно и бързо действие на всички институции в изпълнение на разписаните стъпки. По тази причина нямаме прекъсване на учебния процес. Бяха извършени необходимите проверки от страна на органите на реда и съответно не бяха установени никъде съмнителни предмети или вещи без надзор или ясен произход. След подписване на констативен протокол учебният процес беше продължен", уточни тя.

Oще по темата

Георгиева съобщи, че от Министерството на образованието са изпратили писма до регионалните управления, в които напомнят за процедурата, която трябва да бъде спазвана в такива случаи.

Зам. - министърът на образованието коментира и темата за дуалното обучение, което позволява на учениците да учат и да работят в реална работна среда.

"Дуалното обучение наистина работи и доказателство е ръстът му, който непрекъснато се увеличава през последните години. То стартира през 2015 г. по българо-швейцарската програма "Домино 1". След това бяха направени редица нормативни промени, които дават възможност в България дуалното обучение да бъде добре организирано и да получи своята българска реализация в условията на нашето училищно образование", каза Георгиева.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Анонимен

преди 6 месеца

Който иска да извърши атентат хич няма да плаши. Плашат или ученици, или изнудвачи или ненормални.

2

Анонимен

преди 6 месеца

То кат няма бомби...и никога не е имало...

1

Анонимен

преди 6 месеца

Бомбените заплахи преди избори-някой иска да отклони вниманието на полицията от купувачите на гласове.

fallback