Снимка: БГНЕС
fallback

МОН предвижда промени в наредбата за оценяване на учениците. Причината - постъпили жалби на родители за претоварване на учениците вследствие нецелесъобразно задаване на писмени самостоятелни работи и заради големия брой изпитвания.

Oще по темата

Диян Стаматов, председател на Съюза на работодателите в системата на просветата, обяви пред Нова Нюз, че намаляване на домашните като форма на облекчаване не стои логично и добре. "Даването на домашни и е негласен договор между ученици и учители, така че да може да се осъществи подготовка на предстоящия материал. Домашни се дават по български и математика, по другите предмети е нормална подготовка по конкретна тема. Би могло да се намали обемът на задачите, но да се махнат изобщо означава да не се обърне никакво внимание на основните предмети, точно когато има най-много време за самоподготовка", обясни Стаматов.

Според него ученето е изключително сериозен къртовски труд. "Ако бъдат намалени драстично домашните работи, не биха били добри резултатите", заяви Стаматов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Георги

преди 6 месеца

А ТИ КАДЕ УЧЕШЕ, ИЛИ НА ТЕБ ТИ ГО НАЛИВАХА С ФУНИЯ ,АЗ ПРЕДЛАГАМ УЧИТЕЛИТЕ ДА ХОДЯТ ПО МОЛОВЕТЕ ДА СИ ПРЕДАВАТ УРОЦИТЕ,ЧЕ И МАМИТЕ И МАМИНИТЕ СИНЧЕТА ДАНО НЕЩО ИМ ВЛЕЗЕ В ГЛАВАТА.Не разбирате ли всичко идва от това ,че от1до 4 кл. когато трябва на едно дете да му дадеш овновата и да му изградеш навиците ние се правим на много загрижени и сакън да не се стресират освоил,неусвоил минава в 5кл,ама,че не може да чете,неможе две числа да събере или умножи,но аз ще го шча на дроби ит.н.ЩЕ правим дик

30

ГАЛЕНА

преди 6 месеца

До г-н гражданин,много нови учители които преподават идват от бизнеса и знаят какво да преподават ,но това са изискванията и като ти дойдат на проверка ти си длъжен да се съобразявш,длъжен си да се водиш по плана и да диктуваш плана на урока,а си позволиш да излезеш, отклониш,стой и гледай какво ще ти се случи,защото баба едно си знай и едно си бай----товае. НЕ искат да се обучават на новите технологии,та незнаят дума английски как да се променят ,като имат някоя годинка още до пенсия защо ще

29

Анонимен

преди 9 месеца

Не знам как е в София, но в провинцията масово изкарват по една педагогика, стават "учители", защото парите за тук не са лоши + свободното време, като добавим и това, че търсенето за учители е голямо, едва ли филтърът е много добър, наемат, когото намерят и това е. После чакай ей такива да ти научат децата на нещо, тази професия все пак трябва да е и призвание малко или много. Разбира се, има и много добри учители, не го отричам.

fallback