31

Георги

преди 6 месеца

А ТИ КАДЕ УЧЕШЕ, ИЛИ НА ТЕБ ТИ ГО НАЛИВАХА С ФУНИЯ ,АЗ ПРЕДЛАГАМ УЧИТЕЛИТЕ ДА ХОДЯТ ПО МОЛОВЕТЕ ДА СИ ПРЕДАВАТ УРОЦИТЕ,ЧЕ И МАМИТЕ И МАМИНИТЕ СИНЧЕТА ДАНО НЕЩО ИМ ВЛЕЗЕ В ГЛАВАТА.Не разбирате ли всичко идва от това ,че от1до 4 кл. когато трябва на едно дете да му дадеш овновата и да му изградеш навиците ние се правим на много загрижени и сакън да не се стресират освоил,неусвоил минава в 5кл,ама,че не може да чете,неможе две числа да събере или умножи,но аз ще го шча на дроби ит.н.ЩЕ правим дик

30

ГАЛЕНА

преди 6 месеца

До г-н гражданин,много нови учители които преподават идват от бизнеса и знаят какво да преподават ,но това са изискванията и като ти дойдат на проверка ти си длъжен да се съобразявш,длъжен си да се водиш по плана и да диктуваш плана на урока,а си позволиш да излезеш, отклониш,стой и гледай какво ще ти се случи,защото баба едно си знай и едно си бай----товае. НЕ искат да се обучават на новите технологии,та незнаят дума английски как да се променят ,като имат някоя годинка още до пенсия защо ще

29

Анонимен

преди 9 месеца

Не знам как е в София, но в провинцията масово изкарват по една педагогика, стават "учители", защото парите за тук не са лоши + свободното време, като добавим и това, че търсенето за учители е голямо, едва ли филтърът е много добър, наемат, когото намерят и това е. После чакай ей такива да ти научат децата на нещо, тази професия все пак трябва да е и призвание малко или много. Разбира се, има и много добри учители, не го отричам.

28

Гражданин

преди 9 месеца

Аз смятам, че са много малко кадърните учители, които успяват да предадат урока си по начин, че детето да разбере основното още в час. Преподаването на повечето се изразява в написването на плана. Урока след това трябва да го зубрят в къщи. Скъсват ги от изпитвания. Така им е по-лесно.Принудени са децата да се самообучават. Прекалено много изискват тези учители, а прекалено малко усилия влагат да ги научат на нещо. Домашните не са проблема, а големия брой некадърни учители.

27

Анонимен

преди 9 месеца

До 25 "И да е предаден, или не урока - като не слушат в час и ги мързи.." Е като не е предаден урокът, колкото и да слушат кво очакваш да стане? Айде пък все учителите невинни, бели и добри, а децата виновни! Кво правим когато урокът наистина не е предаден, м? Някой не си е свършил работата, а взима и пари за това. Кво правим?

26

Анонимен

преди 9 месеца

Имам наблюдение, че част от учениците са по-начетени, пишат по-грамотно, имат по-правилен изказ от учителите, които са станали такива през последните 7-8 години!

25

Анонимен

преди 9 месеца

До Анонимен 18 : И да е предаден, или не урока - като не слушат в час и ги мързи да си го прочетат в къщи - учителя не ти е виновен. Не е срамно децата ви да са мързеливи и глyпaви, срамно е да обвинявате учителя за това.

24

Само

преди 9 месеца

Да се преподава и на шльокавица, дано и субтитрите ги направят, за неграмотни и прости се боря.

23

Анонимен

преди 9 месеца

намалете им тиктокчиту, не домашните

22

Анонимен

преди 9 месеца

До 21 Ами то за кво да ходят, като всичко учат само на частни уроци? Айде да става образованието частно и да се приключва драмата! Много бързо ще отпаднат некадъpните учители и образоваността на населението ще се подобри рязко!

21

Анонимен

преди 9 месеца

Аре да не ходят на даскало!

20

А самият урок,

преди 9 месеца

домашно ли е?Много често децата за домашно си учат урока непредаден целия в училище.Ако не е ясен материала от учебния час, от домашни полза никаква. Не може 70% от новия урок да се учи самостоятелно в къщи.

19

Анонимен

преди 9 месеца

Абе дай да хвърлим вината и отговорността върху децата! Така е най-лесно, пък и не могат да се защитят, така че всичко е точно! Пък то времето до пенсия ще си дойде, няма кво да се мъчим. Що да ти е трудно ако може да ти е лесно?

18

Анонимен

преди 9 месеца

Ако не е преподаден урокът както трябва, така че да се разбере от учениците, с домашни или без, все нищо няма да стане. Не става даскалът по история да им разказва през часа за котката си, за мода, да им пуска музика, а накрая да ги засипе с домашни, с надеждата, че така сами ще си научат урока! Трябва така да се преподава, че урокът да бъде разбран още в час! Това е! Тия, които не го умеят, е по-добре да си ходят и да освободят място за такива, които имат нужните умения!

17

Анонимен

преди 9 месеца

Аз се чудя на самочувствието на една част от родителите, които хал хабер си нямат от образователния процес, та чак жалби пускат или пък ходят лично да се разправят с учителите, заради това, че "детенце" има тройка. В БГ всеки разбира от всичко, пишат масово с правописни грешки по групите за майки във ФБ, но иначе знаят как, кога и по колко точно домашни трябва да се дават на децата. Няма ли да добавят към исканията и баш в петък домашни да няма, че да не се проваля уикенда?!

16

Анонимен

преди 9 месеца

Направо им печатайте дипломите на овцете! Няма какво да се занимавате с глупости....

15

Анонимен

преди 9 месеца

бгмамите - орлици осъзнават ли, че като завършат училище и тръгнат на работа никой няма да ги пита дали им е тежко? Сега лесно - намалете домашните, намалете учебнците. А после? Ще искат сигурно да им намалят работното време и натоварването. По-хубаво да сне се глезят от малки, че после за нищо няма да стават.

14

Анонимен

преди 9 месеца

Какви домашни бре безхаберници?! Децата, които успяват си имат частни учители като Нургюл и тренират по своя програма! Вижте нещо като частни уроци да измислите след часовете за желаещите и по- бедните! Всеки би дал някой лев за това! И спрете с тази брюкселска подлост, че можело без частни уроци! Никой не обяснява в клас задачите- 90% е изпитване и накрая за 5 мин нещо преподават, но това е смешно и недостатъчно!

13

Хахаха

преди 9 месеца

Честито, да създадем армия от неграмотни и елементарни частици. Лесно се управлява такава масовка

12

Що си с шапка, що

преди 9 месеца

си без шапка?! Каквото и да се направи, родителите няма да мирясат. Вместо да потърсят причините за неграмотността на децата си в отношението към училището, те все сламката в чуждите очи виждат.