Снимка: БГНЕС/EPA
fallback

Подкрепа за 1165 млади учени в размер на 15 милиона лева е осигурила за три години националната програма на Министерството на образованието и науката "Млади учени и постдокторанти". Средствата са близо пет пъти повече от предвиденото, съобщи БНР.

В резултат на тази подкрепа Българската академия на науките е успяла да обърне тенденцията млади учени да напускат институтите и те остават на работа в тях, съобщават от МОН.

Oще по темата

От 2018 до 2021 г. публикациите в индексирани и реферирани издания с участие на млад учен или постдокторант – 3625 при 400 очаквани.

С 22,9 % е увеличен броят на перспективните млади учени и постдокторанти, които работят в държавни университети и научни организации спрямо 2016 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

Радек от Боктор

преди 1 година

Поредните медийни глупости!!! Повечето "млади учени" в БАН са дърти лелки и чичковци и там много рядко някой прави наука!!! А за млади учени!!! Боже опази!!! Като им знаете нивото от училищата и университетите....... В България на никой не му трябват учени хора!!! Всичко е само отбиване на номера и лапачос мангизос!!!

32

До 2

преди 1 година

Поредната "програма" за разпределяне на едни 15 мил. за проекти, а всъщност за добавка към ниската заплата на младите. Като практически пари за работа по проекта няма и тези "проекти" се отчитат благодарение на средства от други/ не младежки проекти. Та така е завоалирана тази програма за наука и подкрепа! Кого лъжете??? Младите хора пак напускат.

31

Анонимен

преди 1 година

До 54 Анонимен До Анонимен 52 Физическич факултет няма работни места и няма заплати. а е много натоварване. Неслучайно няма и добри преподаватели камо ли студенти. Като няма достатъчно пари, няма кой. ___ Завърши физика и ела в чужбина да видиш, кой взима повече IT или физик, като се има в предвид, че физикът не само че може да програмира а и може много други неща! Още от началото на следването трябва да ти е ясно, че в България няма да работиш! Това е единственото ограничение!

fallback