Снимка: БГНЕС
fallback
"Дистанционното обучение не е ефективно и може да е заместител на присъственото за кратък период от време. Децата не са мотивирани, стават все повече апатични... Отворени са молове, фитнеси, заведения, единствено се реши, че децата са най-големите преносители на зараза". Това коментира пред БНР Ани Монева, родител на дете в гимназия и създател на фейсбук група в подкепа на присъствено обучение. 
 
Тя е на мнение, че управляващите се опитват да наложат дистанционното обучение като отлично бъдеще, "но това е илюзия".
Oще по темата
 
"Дистанционното обучение ще има сериозни последици за децата. Те стават емоционално нестабилни... Вируси и болести винаги е имало. Ако медиите не представят толкова негативно вируса, хората няма да са толкова стресирани... Родителите не са активни, разчитат на петиции. Никой няма да има обърне внимание, ако не направят нещо по-крайно и впечатляващо". 
 
Монева отбеляза още, че ако повече родители се обявят за нулева година, то това ще бъде послание към управляващите, че не желаят дистанционно обучение дълготрайно във времето. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

85

Анонимен

преди 3 години

До 79 - На учителите работата им не е да бъдат цербери на децата ви в клас. Щом вие с 1 или 2 не можете да се оправите в къщи, как те да се оправят с 30?

84

Анонимен

преди 3 години

Тази госпожа в качеството си на каква изразява мнение - на учител, на експерт по детско развитие, писхолог или просто на майка, която гледа да прехвърли отговорността за гледане на детето си на някой друг ....

83

Анонимен

преди 3 години

До 82Вярваш ли, че математика се усвоява за 2г и на 16, т.е. за 1-2г учени ставаш програмист? Да, има такива хора, които на 16 са програмирали сериозни неща. Една малка тайна. Почвали са да се учат на това на по 6 до 7-8 годишна възраст и са били като геймърите нахъсани за пишат код по 8 часа и нагоре всеки ден, докато станат на 16, а изчетените книги за програмиране се равняват на тези, които е изчел човек на 50.Даже Айнщайн е учил физика и математика бая над 2 години.

fallback