Снимка: БГНЕС
fallback

Министърът на образованието Красимир Вълчев заяви, че засега действа вариантът държавни зрелостни изпити да се проведат на 29 май и 1 юни. Той уточни, че министерството е подготвено и с резервни варианти.
 
"При удължаване на извънредното положение със същия брой дни ще се изместят и държавните зрелостни изпити", обясни пред БНР просветният министър.

Oще по темата

Красимир Вълчев заяви, че МОН има уверение от висшите училища, че ще се съобразят с приемните кампании и не само от българските, но и от тези в страните членки на ЕС.

Относно матурите, в момента МОН организира онлайн анкета до всички учители докъде са стигнали с предадените уроци. Ще се вземе предвид най малкото общо кратно.

"Всяка година последните седмици не се включват в държавните зрелостни изпити, тоест няма да бъдат изненадани от повече материал", посочи министър Вълчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Анонимен

преди 3 години

Когато нмаше матури(преди 2008) излизаха много по-читави ученици....

5

Анонимиен

преди 4 години

Въпросът не е кога са матурите, а колко от учениците ще се явят на въпросните матури и НВО? Тези от министерството дали се замислят, че с премахването на ИП и връщането на децата в училище, шансът много от тях да са болни или под карантина точно за изпитите е доста голям.

4

Анонимен

преди 4 години

СТИГА с тези дати за матурите!!!Министъра да каже какво ще правим като си пуснем децата на училище и детска градина,ДИСТАНЦИЯТА ще отиде на ....!!!

fallback