Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Просветното министерство явно не изключва варианта, при който учениците ще трябва да завършат година без да се върнат в класните стаи. От 13 март, с влизането в сила на извънредното положение, децата си останаха вкъщи. Това ще продължи до 13 май, а не е изключено и   по-дълго, ако властите решат да го удължат.

Oще по темата

МОН работи изключително ангажирано върху проблемите, свързани с начините на оценяване на учебните резултати с оглед завършване на учебната година в условия на евентуално продължена в определен вариант неприсъствена форма, обяснява просветният министър Красимир Вълчев в писмен отговор на въпрос на депутат, след като се наложи много бързо учебният процес на мине на дистанционен режим.

Той допълва, че разработването на софтуерна платформа за дистанционно обучение е дълъг и трудоемък процес, като разходите за проектиране, изграждане и поддържане и бъдещето развитие на такова решение са изключително високи.

Според него обаче и сега има достатъчно готови решени, така че учениците да не изпускат материал, докато си стоят вкъщи.

Има и възможности, които осигуряват дистанционно изпитване, отчитане на присъствие, изпълнение на поставените задачи и контрол на времето,прекарано от учениците онлайн.

Политиката на МОН в периода на извънредното положение е да осигурява възможности, а не задължения, посочва Велчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

112

Пешо

преди 4 години

До Румен РадевЕми нема как, не може учителя да идва у вас да му обяснява. Затва се вика извънредно положение - щото се седи дома. Тъкмо се опознаете с детето си, ще видите как се справя и какво не знае. щото това си е вашето дете и нема как комшията да се грижи за него. ако умеете да разсъждавате ще оцените какво е правено за него и вас през тези две години и половина до домашната карантина, ако ли не давайте нанатък - се некой ще си набалежите за виновен (без вас разбира се).

111

Пешо

преди 4 години

До ЖОРО, Опитахте ли да се свържете с класния. Моето дете така ме лъжеше, че нямат уроци, че е влизало и т.н. Докато не ми се обади класния, защото него и още едно дете го нямало в час във времето когато трябва

110

Ади 77

преди 4 години

До ЖОРОНищо подобно кара се само БЕЛ и математика

fallback