Архив: Булфото
fallback

"Право" вече ще се изучава само редовно, промяната ще влезе в сила за учебната 2019-2020 година, съобщиха от пресслужбата на кабинета.

Наредбата за единните държавни изисквания за придобиване на висше образование по специалността "Право" и професионална квалификация "юрист" предвижда, освен отпадане на задочната форма на обучение, и въвеждане на допълнителни хорариуми за определени дисциплини и откриване на специализирани магистърски програми.

Протичащият в момента процес на преструктуриране на учебния процес във всички юридически факултети е причина за приетото решение от Министерския съвет.

Новият срок ще даде достатъчно време висшите училища да се подготвят и при необходимост да променят учебните си програми, за да са в съответствие с новите изисквания.

Националната агенция за оценяване и акредитация също ще има възможност да актуализира критериите за оценяване и акредитация на специалността "Право".

Ще се създадат и необходимите условия за оценка и акредитация на специализирани магистърски програми в рамките на професионално направление "Право".

Удължаването на срока ще позволи и на Министерството на правосъдието да сформира работна група, която да прегледа нормативната уредба в сферата на обучението по специалността от регулираните професии "Право".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 6 години

Имам много познати с огромно желание да учат редовно, но семействата им не могат да си позволят 4 години да ги издържат, все пак това са големи хора. Оказват се принудени да работят, за да успеят да завършат образованието си. Поне върнете стипендиите за отличните студенти за всички специалности, как да се справят иначе децата?

12

пазар

преди 6 години

Люшкане от една крайност в друга. Ще напълнят инженерните, заплатите ще паднат и ще са безработни и после пак ще тръгнат към икономика и право. През 5-10 години пазарът се мени и остават без работа.

11

Анонимен

преди 6 години

До като не решат проблема с слушалките на изпит и не кажат на студентите, че истинско юрист се става с много четене, нищо няма да се получи.

fallback