Снимка: архив, Reuters
fallback

Дете, което никога не е завършило първи клас се оказва във втори. По думите на майка му, момиченцето е трябвало да бъде записано в подготвителна група миналата година, когато е навършило 5 години.

По уверения на директора на 162-о училище, нямало да се съберат достатъчно деца за група и така записали детето направо в първи клас.

Наложило се, обаче семейството да пътува в чужбина и детето престанало да ходи на училище. Година по-късно, като се връща отново в България, майката се опитва да запише детето си в първи клас, вече с връстниците му. Оказва се, че дъщеря й не само, че не е отписана, но и се води второкласник.

 "Има си дневник. Има си извинителни бележки. Този дневник е проверен. Друго не мога да ви кажа", обяснява директорът пред Нова тв.

И други родители сигнализират за подобни нарушения в същото школо. По техни твърдения има деца, които са в Германия със своите родители, но по документи още посещават това училище.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

sid

преди 7 години

Държавата ни е супер.Рай за престъпници и измамници.Никаква Америка тук е демокрацията. Елате в България с малко мозък,много мускули и връзки можете да станете и министър председател.А що се отнася до жените скритата проституция отдавна вече не е скрита.Тя е и в политиката.

4

Живко Марков БНРП

преди 7 години

Сегашните управници да прочетат тогавашните закони и да ги приемат според сегашните обстоятелства.А то сега има ученички майки ромки.В междучасията си ходят да кърмят.

3

Живко Марков БНРП

преди 7 години

Навсякъде е така.За хляба за заплатата си всеки е готов на компромис.Управляващите създадоха условие за тази лъжа в образованието.Дали учиш 5 или 25 преподавателя има норматив учебни часа. За 5 ученика му дай минимума 650лв.а за максимума ученици в клас максимум заплата.Защо директорът трябва да подсигурява Хикс брой ученици за всяка паралелка.Няма брой ученици няма паралелка няма заплата няма учител няма училище.Топлата вода ли ще откриват.По соца беше същото по селата.Сегашните управници да п

fallback