Снимка: Bulgaria ON AIR

Люба Конова е големият победител в конкурса "Студент на годината" на Софийския университет. Тя е магистър в специалност "Логика и алгоритми" във Факултета по математика и информатика.

"За мен е невероятно признание, което, след толкова дни неуморен труд, идва като невероятна награда и мотивация да завърша и тази година. Шестиците са необходими, но не и достатъчно условие", каза тя в "България сутрин".

Раздадените награди са 40, а организацията е отнела около месец, посочи председателят на Студентския съвет при СУ Радослав Христов пред Bulgaria ON AIR.

"Участваха много хора, студенти, доброволчески труд. Опит е и за колегите", посочи той.

Интересът към математиката идва още от ранна възраст при Люба. А вече преподава и на деца.

"Чак сега, след като реших толкова много задачи, мога да се сетя за нещо оригинално. Работя с деца - да предадем сложността на математиката опростена, не е лесно. От морална гледна точка също има трудни моменти", обясни студентът.

Категориите са 12 и във всяка една има победител. Номинациите стават по два начина. Единият е даденият човек да кандидатства сам, а другата - той да бъде номиниран от някого, стана ясно от думите на Христов.

"Идеята на конкурса е колегите да видят, че успехите им не остават незабелязани, да ги насърчим. Обществото заслужава да вижда тези успехи", категоричен е той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase