Снимка: кадър Нова тв
fallback

Деца се втурват към един млад мъж с риза и панталон и кецове със Супер Марио. Баща ли е на първолаче или пък е по-голям брат?

Всичко става ясно, когато училищният звънец удари и мъжът повежда малчуганите към класната стая. Това е Венцислав Рачев и той не е атракция за 15 септември, а е учител на тези дечица, които го следват в класната стая с желание.

29-годишният Венци е бил барман, работил е в чейндж бюро, но искал да работи с хора и най-вече с деца. Завършил е начална и училищна педагогика, така че това било естествен избор.

Първият му ден в класната стая обаче е бил вълнуващ не само за децата. "Влязох в една стая и видях 20 очички - ококорени, любопитни за знания - и си казах какво ще правя тук?", спомня си Венци пред Нова тв. Но всичко потръгнало.

Така вече четвърта поредна година Венци влиза в ученическата стая, а татусите му под официалното облекло са може би повече от децата в класа му - цели 24 произведения на изкуството. Всичко започва с един малък надпис – името на сестра му, а днес тялото му е платното, на което той рисува, онова, което го прави щастлив.

В училище се опитва да скрива татуировките си, но си признава, че досега никой не му е направил забележка. Рисунките по тялото му не са единственото хоби на младия учител, което го отличава. От няколко години той живее на село, където сам отглежда всички продукти за една заслужена шопска салата, а от гроздето в градината прави лечебен еликсир.

Отдавна е заменил колата с колело и всеки ден върти педалите от дома до града и обратно. Освен татуировките, природата и колелото, Венци е заклет книгоман и в раницата му често натежава повече от един том.

В класната стая винаги е забавно с младия господин. За да научат по-лесно новия урок, Венци често интегрира нестандартни методи – танци, музика, пеене и различни игри. Родителите също му имат доверие напук на стереотипите и дори го съветват да бъде по-строг.

Той обаче знае как да спечели доверието на децата – като им бъде приятел, но и пример за подражание. Качен на колелото, с шарените кецове, официалната риза и десетките татуси Венци се прибира у дома, за да подготви първия урок за новата учебна година, а проливният дъжд, който възпрепятства спринта до вкъщи е сигурен сигнал, че и тази година ще бъде успешна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

70

Анонимен

преди 7 години

Премиерът на Канада дори не си ги крие. Но и той сигурно за нищо не става, разбира се. Хаха... Жалко е да си невеж и задръстен.

69

Анонимен

преди 7 години

Не знам да се смея ли или да плача, като чета някои коментари срещу момчето. Такова задръстено мислене със сигурност допринася за цялостното ни развитие и възприемане на света около нас ( чети коне с капаци). Първо едва ли човекът ги показва в училище, следователно КАКВО ВИ ПУКА, клюкарки такива. Българинът му дай да одумва другите. Второ, да, има известни интелектуалци, поети, учени, учители и пр. с татуси. Няма да ви ги сервирам наготово обаче. Намерети си ги сами.Казвам браво на Венци и успех

68

Цецка

преди 7 години

До АнонименНе смятате ли,че това да се татуираш е ЛИЧЕН избор на всеки? И кой/коя сте Вие,за да ръсите мозъци и да поучавате хората?!?

fallback