Снимка: Reuters
fallback

Бургаският журналист Божидар Божков е изправен пред съда, защото е отказал да изтрие пост в профила си във Facebook. В него журналистът напомнил миналото на университетския преподавател Димитър Вергиев.

Преди 15 г., като кореспондент на в. "Сега", Божков написал статия, в която разказва, че бившият Сик-акаджия Вергиев се записал да следва в Бургаския университет "Проф. Асен Златаров". И там, по думите на журналиста, на сегашния уважаван софийски преподавател, му било обещано да завърши безпроблемно, ако си плаща редовно.

Наскоро Божков припомня тази история в профила си във Facebook. Той напомня и че бившият шеф в СИК, а сега уважаван доцент, е посегнал и набил преподавателка, доц. Дитка Димитрова, заради това, че му се опънала и не му писала тройка.

Вергиев пък искал да очисти името си и настоявал медиите, писали за него, да изтрият публикациите, които го представяли в неблагоприятна светлина.

Днешният преподавател не отрича, че е бил 10 г. в СИК: "Аз съм работил в СИК, изкарвал съм си прехраната, година и половина. Бил съм управител на  клона", коментира той пред bTV.

Вергиев обаче съди Божков заради написаното във FB: "Обещаха му да завърши безпроблемно, ако си плаща редовно". А също и за обвинението, че преподавателят и негови хора "уговорили няколко човека да му строшат кокалите".

Вергиев призовава всеки, който пише в интернет, да носи отговорност, за това, което написва. "Не може всеки да пише, а друг да препечатва като папагал", казва още засегнатият преподавател.

Междувременно бургаски медии съобщиха, че единственият свидетел на журналиста, който може да го спаси от присъда, а именно битата преподавателка, не е била допусната до съда.

Според съдията доц. Димитрова не била важен свидетел и нямало какво да каже на съда, пише "Флагман".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Рюхо

преди 8 години

ха-ха-ха.Единствения свидетел на журналиста - не е допуснат в съда.Как ще я пуснат, нали ще влезе и ще каже, че поне част от написаното е истина.Да живеят българските съдии!

10

Джон

преди 8 години

"Междувременно бурски медии съобщиха ..."Да нямате предвид холандците, те са били известни като бури или бурски заселници. Или става въпрос за бурГАЗски медии?

9

Анонимен

преди 8 години

Този е от тия професори, дето ги произвеждаха на килограм. За него можем ли да кажем: "Ега ти държавате, щом аз станах професор." Срам и позор за нашата наука. Едни момчета с малко мозък попаднаха на точното място в точното време, а именно в силовити групировки, направиха пари, купиха си дипломи и сега преподават важни науки на децата на народа. Какво чакате от науката. Държавата на чалгата. Ето, затова моите деца не са в България. Защото тука всичко е много гнусно, чак ми се повръща.

fallback